Pirmssvētku dienās tika aizvadīta SynotTip Virslīgas 12. spēļu kārta. Ceturtdienas pievakarē Riga FC pārsteidza ar 1:0 uzvaru pār FK Ventspils, savukārt FK Liepāja/Mogo savā laukumā uzveica FK Jelgava (2:0). Dienu vēlāk līdervienību spēlē RFS viesos ar 2:0 pārspēja Spartaks Jūrmala, savukārt tabulas lejasgala komandu duelis starp Valmiera Glass ViA un FK Metta/Latvijas Universitāte noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1.

FK LIEPĀJA/MOGO - FK JELGAVA 2:0 (1:0)

Kārtas pirmā mača rezultātu 26. minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija Kristers Tobers - saņēmis bumbu un atrodoties pie tālā staba, Tobers viegli raidīja to vārtu tīklā (1:0). Otrā puslaika 64. minūtē liepājnieku pārsvaru līdz diviem vārtiem palielināja Jānis Ikaunieks, kuru ar lielisku piespēli vienu pret vārstargu izvirzīja Mārtiņš Ķigurs (2:0)​. Šoreiz mačā vārti vairāk netika gūti, līdz ar to ļaujot Liepājai izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas. Jāpiebilst, ka otro spēli kā jelgavnieku galvenais treneris aizvadīja Marians Pahars, kura vadītajai komandai joprojām nav izdevies tikt pie uzvarām.

SPĒLES APSKATS

RIGA FC - FK VENTSPILS 1:0 (1:0)

Šoreiz mača vienīgos vārtus 70. minūtē mājinieku labā guva Elvis Stuglis, kad pēc stūra sitiena izspēles bumba veiksmīgi atleca tieši pa sitienam. Šī bija rīdzinieku trešā uzvara pēc kārtas ar rezultātu 1:0, turklāt arī šoreiz pēcspēles preses konferencē komandas treneris Kristaps Blanks atzina, ka panākums gūts ne bez veiksmes palīdzības. Tāpat jāpiebilst, ka ventspilniekiem šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

SPĒLES APSKATS


SPARTAKS JŪRMALA
 – RFS 0:2 (0:0)

Slokā savā starpā tikās dotā brīža tabulas līdervienības – esošā čempione Spartaks Jūrmal un Rīgas RFS. Šoreiz drošs panākums tika viesiem, ar vārtu guvumiem uzvarētāju rindās izceļoties Bekam Vačiberadzem un Lašam Šergelašvili, kuri precīzi sita mača otrajā puslaikā. Pēc šī panākuma RFS pārsvars kopvērtējuma tabulā pār tuvākajiem sekotājiem sasniedzis jau septiņu punktu robežu, kas ir nopietns pieteikums uz čempiona titulu, taču skaidrs, ka čempionāta izšķirošie notikumi mūs vēl tikai sagaida rudenī.

SPĒLES APSKATS


VALMIERA GLASS
 VIA - FK METTA/LATVIJAS UNIVERSITĀTE 1:1 (0:1)

Spēles rezultāts 12. kārtas centrālajā spēlē starp komandām, kuras vēl nav izcīnījušas uzvaru (arī pirmajā savstarpējā spēlē tika fiksēts neizšķirts 2:2), tika atklāts jau devītajā minūtē, kad rīdziniekus vadībā izvirzīja komandas rezultatīvākais spēlētājs Tamirlans Džamalutdinovs. Mājinieku atbilde sekoja 51. minūtē, kad vietējiem līdzjutējiem uzgavilēt lika viens no Valmiera Glass ViA leģionāriem Masamba Lo Sambou, kurš lēcienā ar galvu sita precīzi pēc bijušā mettieša Artūra Pallo centrējuma no standartsituācijas. Mačs noslēdzās neizšķirti arī šoreiz, abām komandām turpinot cīnīties par sezonas pirmo panākumu.

SPĒLES APSKATS

---

Informāciju sagatavoja:
SynotTip Virslīga
Foto: Jānis Līgats