Sagaidot mēnesi ilgu pārtraukumu Sieviešu futbola līgā (SFL), pārliecinošā kopvērtējuma pirmajā vietā atrodas Rīgas Futbola skola, kamēr Sieviešu futbola 1. līgas čempionāta līderu godu pašlaik bauda AFA Olaine komanda.

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad valsts vadošajā turnīrā - SFL - spēkojas četras komandas, kas aizvada četru apļu sacensības. 

Arī šosezon pārliecinoši priekšā konkurentēm soļo pēdējo piecu gadu valsts čempione Rīgas Futbola skola, kas līdz šim uzvarējusi visās astoņās spēlēs un jau nākamajā turnīra mačā 21. jūlijā pret FK Liepāja var nodrošināt čempionu titulu. Liepājnieces pēdējos mačos ir atguvušās no nestabilā sezonas sākuma un ar četrām uzvarām septiņās spēlēs seko otrajā vietā.

Vēl pirms neilga laika liepājnieču vietu labāko divniekā ieņēma Riga United FC Ladies komanda, kas šosezon izrāda sīvu pretestību abām pēdējo gadu SFL līderēm. Pašlaik gan rīdzinieces atpaliek no Liepājas komandas par trim punktiem, turklāt ir aizvadījušas par divām spēlēm vairāk. Bez punktiem astoņos mačos ir Rēzeknes BJSS/SK Progress komanda, kas pēc pērn gūtās uzvaras 1. līgā šosezon atgriežas SFL turnīrā.

Ar 18 gūtiem vārtiem turnīra rezultatīvākā spēlētāja ir Karlīna Miksone (FK Liepāja), kurai ar 12 precīziem sitieniem seko Tatjana Baličeva (Riga United FC Ladies), bet trešā ar 11 vārtiem ir Sandra Voitāne (Rīgas Futbola skola).

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgā, kur šosezon spēkojas 11 komandas, noslēgumam tuvojas sacensību pirmais posms. Tajā notiek viena apļa turnīrs, pēc kura rezultātiem vienības sadalīsies divās otrā posma grupās, tajās sadalot 1.-6. un 7.-11. vietu. Otrajā posmā komandas savās grupās aizvadīs vēl vienu apli, ņemot līdzi pirmā posma savstarpējo maču rezultātus.

Pašlaik bez zaudējumiem 1. līgas čempionātu aizvada tikai divas komandas – pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvējas AFA Olaine un turnīra jaunpienācējas no FS Metta komandas. Olainietes līdz šim iekrājušas 20 punktus astoņos mačos, rīdzinieces seko vienu punktu nopakaļus un ar vienu spēli rezervē, bet 19 punkti ir arī BFC Daugavpils komandai, kurai aiz muguras astoņi mači.

Par trim punktiem mazāk ir Rīgas Futbola skola-1 vienībai, kas ir ceturtā, bet labāko sešinieku noslēdz FK Iecava un Preiļu novada BJSS. Pacīnīties par ielaušanos pirmajā sešiniekā atlikušajos mačos var gan SK Imanta, gan FK Laidze/Talsu NSS, bet izteikti teorētiskas izredzes ir arī pēdējā vietā esošajai Rīgas Futbola skola-2 komandai. Tikmēr SK Super Nova un Rēzeknes novada BJSS labāko sešu komandu pulkā vairs nevar iekļūt pat teorētiski.

Ar 14 gūtiem vārtiem sacensību līdere šajā rādītājā ir Nelle Treimane (FS Metta), kurai ar desmit precīziem sitieniem seko Aija Stivriška (AFA Olaine) un Linda Paula Liniņa (Preiļu novada BJSS).

Foto apskati no čempionātu spēlēm ir aplūkojami Facebook lapā Sieviešu futbols.

Turnīri norisinās sadarbībā ar sporta preču veikalu Komanda un Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.