Trešdien, 20. jūnijā, Nionā notikušajā izlozē Latvijas klubi FK Liepāja/MogoRiga FC un FK Ventspils uzzināja savus pretiniekus jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas kvalifikācijas sacensību ievadā.

Pirmajā kvalifikācijas turnīra kārtā FK Liepāja/Mogo tiksies ar BK Hacken no Zviedrijas, kas pērn savā čempionātā ieņēma ceturto vietu, Riga FC Eirokausos debitēs ar dueli pret PFC CSKA Sofia no Bulgārijas, kas ir savas valsts vicečempione, bet FK Ventspils pretiniekos ielozēti Albānijas bronzas medaļnieki KS Luftetari.

Liepājas un Ventspils komandas gaidāmo dueļu pirmās spēles aizvadīs savā laukumā, bet rīdzinieki pirmo kārtu atklās ar maču izbraukumā.

Tikmēr kvalifikācijas turnīra otrās kārtas izlozē noskaidrojās, ka, pārvarot pirmo kārtu, otrajā atlases sacensību kārtā FK Liepāja/Mogo tiksies ar Vācijas sesto labāko komandu RB LeipzigRiga FC mērosies spēkiem ar Austrijas čempionāta piektās vietas ieguvējiem SK Admira Wacker Wien, bet FK Ventspils pretiniekos būs slavenais Francijas klubs FC Girondins de Bordeaux, kas pērn vietējā čempionātā ieņēma sesto pozīciju.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles notiks 12. un 19. jūlijā, bet otrās kārtas mači paredzēti 26. jūlijā un 2. augustā.

Lai kvalificētos UEFA Eiropas līgas grupu turnīram, Latvijas klubiem jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un Play-off posms.

FK Liepāja/MogoRiga FC un FK Ventspils pērn SynotTip Virslīgas čempionātā izcīnīja vietas no otrās līdz ceturtajai. Liepājnieki pērn UEFA Eiropas līgā pārvarēja vienu kvalifikācijas turnīra kārtu, Riga FC šosezon piedzīvos savu debiju Eirokausos, bet ventspilnieki Eiropas klubu turnīros startēs 20. sezonu pēc kārtas. Pirms gada viņi UEFA Eiropas līgā izstājās pirmajā atlases kārtā.

Kā ziņots, UEFA Čempionu līgā Latviju pārstāvēs valsts čempioni Spartaks Jūrmala, kas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Serbijas titula īpašniekiem FK Crvena zvezda.