Ceturtdien, 26. februārī, "Skonto" hallē Rīgā norisinājās Latvijas Kausa izcīņas 2014./2015. gada sezonas ceturtdaļfināla pāru izloze, visām astoņām dalībniecēm noskaidrojot savus gaidāmos pretiniekus. Ceturtdaļfināla spēles risināsies 4. un 5. aprīlī, bet precīzi spēļu sākuma laiki un datumi tiks paziņoti papildus. Līdztekus ceturtdaļfināla pāru izlozei kļuva zināms arī tālāko kārtu komandu zars, tādējādi noskaidrojoties arī potenciālajiem pusfināla pāriem.

Latvijas Kausa izcīņas ceturtdaļfinālā piedalīsies astoņas komandas, kas iepriekš sasniegušas šo turnīra posmu. Astotdaļfināla spēles komandas aizvadīja pagājušā gada jūlijā un oktobrī, tajās piedaloties sešām komandām, kas bija uzvarējušas otrā posma otrās kārtas spēlēs, un 2014. gada "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta desmit klubiem.

Izlozes gaitā 2014. gada Latvijas labākā futboliste un valstsvienības spēlētāja Olga Matīsa kopā saveda sekojošus pārus:

  1. 1. FK JelgavaFK Daugava Rīga*
  2. 2. FK LiepājaSkonto FC
  3. 3. FK OgreFK Spartaks
  4. 4. FK VentspilsBFC Daugavpils

Komandas, kas pāros minētas kā pirmās, būs gaidāmo spēļu mājinieces. Savukārt pusfinālā savā starpā tiksies 1. un 2. pāra, kā arī 3. un 4. pāra uzvarētāji. Pusfināla spēlēs mājinieki būs attiecīgi 1. un 3. ceturtdaļfināla pāra uzvarētāji.

Kā izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļa, FK Daugava Rīga būs tiesīga turpināt savu dalību Latvijas Kausa izcīņas turnīrā, ja tā pieteiksies dalībai gaidāmās sezonas Latvijas Otrās līgas čempionātā.

Latvijas Kausa izcīņas pusfināla spēles paredzētas 25. un 26. aprīlī, bet fināls ieplānots 20.maijā. Finālspēles norises vieta tiks paziņota atsevišķi.

Pagājušā gada maijā notikušajā finālā FK Jelgava futbolisti pēcspēles sitienu sērijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzvarēja Skonto FC. Jelgavnieki Latvijas Kausa izcīņā triumfēja otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un ieguva ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu.

*Informācija par pāri FK Jelgava - FK Daugava Rīga papildināta pēc FK Daugava Rīga nepieteikšanās dalībai 2015. gada Latvijas 2. līgas čempionātā.

2014./2015. gada Latvijas Kausa izcīņas spēļu rezultāti


Latvijas Futbola federācija

Foto - Latvijas Futbola federācija