Sestdien, 21. februārī, Olaines sporta namā ar otro sabraukumu noslēdzās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts pašām jaunākajām futbolistēm (2005.-2007. gadā dzimušajām).

Šajā vecuma grupā šogad piedalījās trīs komandas - Rīgas Futbola skola, AFA Olaine un SK Imanta. Čempionāta ietvaros komandas savā starpā tikās divas reizes. Primārais uzdevums šeit bija nevis noskaidrot uzvarētāju, bet gan palīdzēt jaunajām futbolistēm spert savus pirmos soļus futbola laukumā, ieinteresēt viņas, kā arī motivēt un atbalstīt.

Salīdzinot ar pirmo sabraukumu, šoreiz bija vērojama lielāka interese, cīņasspars un, kas galvenais, izaugsme. Jaunās futbolistes bija vēl vairāk pārliecinātas par savu vietu laukumā, bija vērojama labāka spēles saprašana un vēl vairāk emocijas laukumā.

Pateicoties treneriem, kuriem nepieciešamības gadījumā bija atļauts atrasties laukumā kopā ar savām audzēknēm , jaunās spēlētājas guva lielāku drosmi un pārliecību.

Spēļu pārtraukumos meitenes piedalījās jautrās stafetēs, kas attīsta koordināciju un ātrumu. Lai izglītotos un vēl vairāk uzzinātu par futbolu un tā noteikumiem, topošās futbolistes piedalījās atjautības spēlē „Cik labi Tu pazīsti futbolu?”, kā arī uzklausīja nelielu lekciju par futbola noteikumiem no Latvijas  Nacionālas kategorijas tiesneses. Meitenēm arī bija iespēja uzdod sev aktuālus jautājumus, uz kuriem atbildēja Latvijas Nacionālas kategorijas tiesnese Līga Didriķe un LFF Attīstības daļas speciāliste Ņina Travkina.

Visas dienas garumā laukumā valdīja pozitīva un draudzīga atmosfēra, kuru atbalstīja gan skatītāji un treneri, gan pašas spēlētājas. Apbalvošanas ceremonijā visām komandām tika pasniegtas piemiņas balvas par piedalīšanos, bet visas dalībnieces saņēma medaļas, kā arī gardas balvas un citus pārsteigumus no organizatoriem. Balvas pasniedza LFF Attīstības daļas speciāliste Ņina Travkina.

LFF izsaka pateicību visiem vecākiem, kuri ar skaļajiem aplausiem un emocijām atbalstīja komandas, bija spēlētājām klāt un sirsnīgi lepojās ar viņu sniegumu. Pateicamies arī AFA Olaines vadītājam Aleksejam Gromovam un trenerim Jevgēņijam Mihaļkovam par viesmīlību un palīdzību meiteņu telpu futbola čempionāta organizēšanā.

Vecuma grupas pirmā sabraukuma apskats un foto


Latvijas Futbola federācija