Svētdien, 15. februārī, Talsu novada sporta hallē ar astoņu komandu dalību tika aizvadītas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta izslēgšanas spēles vecākajā grupā (1998. gadā dzimušajām un vecākām futbolistēm), noskaidrojoties finālistēm ir pirmajām medaļniecēm.

 Finālturnīra video apskats

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē savā starpā tikās šīs sezona turnīra debitantes "Riga United Ladies 2" un pagājušajā gadā čempiones "Rīgas Futbola skola 1". Jau pēc pirmā puslaikā teorētiski pirmais pusfināla dalībnieks bija noskaidrots, jo cipari uz tablo rādīja 4:0 par labu "Rīgas Futbola skola 1" komandai. Otrais puslaiks nebija bagāts ar vārtu guvumiem, jo "Riga United Ladies 2" komanda spēja pielāgoties spēles gaitai, nomierināties un bez lieka stresa cienīgi pabeigt savu priekšnesumu savā pirmajā Latvijas telpu futbola čempionātā, kopumā atstājot labu priekšstatu par savas komandas sniegumu. Spēle tā arī beidzās ar rezultātu 4:0.

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē skatītājus gaidīja Kurzemes un Latgales pārstāvju cīņa, jo laukumā tikās FK "Liepāja"/LSSS un VRS "Optimists-R". Jau no pirmajām sekundēm kļuva skaidrs, ka neviena no komandām negrib padoties. Skatītājus sagaidīja ar bīstamiem momentiem bagāts un aizraujošs futbols, tomēr liepājnieces uzbruka daudz bīstamāk, un viņu centieni tika atlīdzināti ar Sintijas Greieres vārtiem. Vēl pēc dažām minūtēm Greiere spēja dubultot pārsvaru, kamēr VRS "Optimists-R" komandas futbolistes ar visiem spēkiem devās uzbrukumā un spēja atgūt vienus vārtus – precīza bija Greta Guseva. Abas komandas turpinājumā apmainījās ar bīstamām situācijām, tomēr liepājnieces cīņas izskaņā kontrolēja spēles gaitu un rezultāts līdz ar to palika nemainīgs - 2:1 par labu FK "Liepāja"/LSSS komandai.

Trešajā ceturtdaļfināla spēlē tikās komandas no Rīgas, kur SK "Imanta" centās savaldīt FK "Cerība"/46.vsk. sparu, tomēr nespēja sasniegt sev vēlamo rezultātu, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:5.  Neskatoties uz rezultātu un izcīnīto uzvaru, jāizceļ, ka FK "Cerība"/46.vsk. komandai pietrūka dažu svarīgu spēlētāju, tāpēc laukumā tā nebija tuvu savam labākajam sniegumam.

Lai noskaidrotu ceturto un pēdējo pusfinālistu, cīņā devās Preiļu BJSS un "Rīgas Futbola skola 2". Bez pūlēm pie uzvaras tika rīdzinieces - rezultāts 4:0 un pēdējā ceļazīme uz pusfinālu rokā.

Pusfināla spēļu kalendārs vienā pārī saveda principiālās pretinieces "Rīgas Futbola skola 1" un FK "Liepāja"/LSSS. Liepājnieces sākumā centās pretoties pretinieču spiedienam, tomēr ne viss šoreiz izdevās. Rīdzinieces demonstrēja labu komandas spēli un ātrumu, un tieši šis savienojums ļāva viņām pelnīti izcīnīt sev vietu finālā.

Otrajā pusfināla spēlē skatītājus sagaidīja sīva un bezkompromisa cīņa, jo par vietu finālā spēkojās "Rīgas Futbola skola 2" un FK "Cerība"/46.vsk. Jau otrajā spēles minūtē "Rīgas Futbola skola 2" varēja gūt vārtus, kad lieliska iespēja izcelties bija Tatjanai Baličevai, tomēr bumba trāpīja pa vārtu stabu. "Rīgas Futbola skola 1" turpināja radīt pretinieču komandas aizsardzībai nepatikšanas, izveidojot arvien vairāk bīstamu momentu, viens no kuriem tika realizēts ar Olgas Matīsas skaistu un precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī. Otrajā puslaikā FK "Cerība"/46.vsk. futbolistēm nebija atlicis nekas cits kā aktīvi iet uzbrukumā, lai izlīdzinātu rezultātu. Sešas minūtes pirms spēles beigām pēc precīzas piespēles Alīna Aleiņikova izgājienā viens pret vienu pārspēja "Rīgas Futbola skolas 2" komandas vārtsardzi, bet pēc tam cīņa kļuva vēl intensīvāka un asāka, jo abām komandām bija vairākas labas iespējas gūt uzvaras vārtus. Tā Aļona Petuhova no FK "Cerība"/46.vsk. komandas no izdevīgas pozīcijas, atradoties viena metra attālumā no vārtiem, nespēja būt precīza, bet otrā laukuma galā Olga Matīsa izgājienā viens pret vienu raidīja bumbu pāri vārtiem.

Vien 35 sekundes pirms spēles beigām, kad skatītāji jau gaidīja pēcspēles sešu metru sitienu sēriju, FK "Cerība"/46.vsk. spēlētājas zaudēja koncentrēšanos un atļāva Anastasijai Ročānei izdarīt neatvairāmu sitienu pa vārtiem, pēc kura rezultāts uz tablo rādīja 2:1. Emocionālā, spraigā un līdz ar to arī aizraujošā spēle tā arī beidzās ar rezultātu 2:1 par labu "Rīgas Futbola skola 2" komandai, kas nozīmē, ka finālā 8. martā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (laiks tiks precizēts) tiksies "Rīgas Futbola skola 1" un "Rīgas Futbola skola 2" komandas.

Spēlē par trešo vietu uzreiz pēc rūgtā zaudējuma pusfinālā cīņā devās FK "Cerība"/46.vsk., kurai pretiniekos bija FK "Liepāja"/LSSS. Komandu sniegumā jau bija jūtams nogurums, kas gādāja par vairākām kļūdām, un viena no tām dārgi maksāja FK "Cerība"/46.vsk. komandas spēlētājām. Neilgi pēc gūtajiem vārtiem Anastasijai Romanovai bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, jo viņai bija atlacis vairs tikai rādīt bumbu tukšos vārtos. Tikai brīnums izglāba liepājnieces, kad pēdējā brīdī Anna Propošina izklupienā spēja izsist bumbu no vārtu līnijas.

Otrajā puslaikā FK "Cerība"/46.vsk. komandai tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu, kad bumbu vārtos raidīja Alīna Alejņikova. Četras minūtes pirms spēles beigām emocijas nespēja savaldīt FK "Cerība"/46.vsk. futboliste Anastasija Romanova, kura par aizvainojošu vārdu lietošanu tika noraidīta no laukuma. Komanda divas minūtes spēlēja mazākumā, tomēr, pateicoties veiksmīgai un pārliecinātai vārtsardzes Anastasijas Čumikas spēlei, spēja savaldīt liepājnieču uzbrukuma viļņus un nosargāja neizšķirtu 1:1.

Pēcspēles sešu metru sitienu sērijā FK "Cerība"/46.vsk. nespēja realizēt savas iespējas un veiksme šoreiz uzsmaidīja FK "Liepāja"/LSSS komandai, kas uzvarēja ar 1:0 un līdz ar to izcīnīja bronzas medaļas.

Rīkotāji uzsver - šādas spēles vēlreiz parāda, ka futbolā sīkumu nav un dažreiz spēles gaitu var izšķirt pēdējās sekundes. Futbols ir komandas spēle, un bieži vien brīžos, kad kaut kas nesanāk, spēcīgāka izrādās tā komanda, kas darbojas kā vienots mehānisms, jo iekšēja saliedētība, cīņasspars un vienots mērķis ir panākumu atslēga.

Visas komandas, kas piedalījās izslēgšanas spēlēs, tika apbalvotas ar piemiņas balvām un telpu futbola bumbām, bet katras komandas labākās spēlētājas - ar individuālajām balvām. Tās pasniedza Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss.

Latvijas Futbola federācija pateicas visām komandām par piedalīšanos, komandas treneriem - par ieguldīto darbu un nerviem, bet līdzjutējām - par atbalstu. Tāpat paldies Talsu novada sporta skolas direktoram Kasparam Sakniņam un Talsu NSS komandas trenerim Aivaram Enģelim par viesmīlību.

Pateicamies arī Latvijas Telpu futbola asociācijai (LTFA) par sadarbību un atbalstu.

Visi vecuma grupas šīs sezonas sabraukumi


Latvijas Futbola federācija