Pirmdien, 12. februārī, tiek uzsāktas cīņas Rīgas skolu telpu futbola kausā, kurā līdz pat 23. februārim tiks noskaidroti 18 apakšgrupu uzvarētāji un otrās vietas ieguvēji - tie turpinās sacensības un cīnīsies par Rīgas skolēnu labākās komandas titulu. Turnīrā šajā sezonā piedalās 62 zēnu komandas, kā arī pirmoreiz tiek organizēts atsevišķs turnīrs 12 meiteņu komandām.

Kā pirmās čempionātu uzsāks E apakšgrupas komandas -  Iļģuciema vidusskola, Doma Kora vidusskola, Imantas vidusskola un Rīgas 96. vidusskola –, kas 12. februārī aizvadīs spēles Rīgas 96. vidusskolā no plkst. 14:00. Paralēli E grupas spēlēm tiks noskaidrota arī G grupas labākā komanda, kur savā starpā sacentīsies Rīgas 25. vidusskola, Rīgas 75. vidusskola, Rīgas 65. vidusskola un Rīgas 93. vidusskola. Tās tiksies Rīgas 93. vidusskolas telpās no plkst. 14:30.

Šajā nedēļā, 14. februārī, tiks aizvadītas spēles arī Rīgas Vācu valsts ģimnāzijā, kur par ceļazīmi uz skolēnu turnīra nākamo posmu cīnīsies C apakšgrupas dalībnieces Rīgas Ostvalda vidusskola, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas Anniņmuižas vidusskola un Rīgas 34. vidusskola.

Rīgas 89. vidusskola ceturtdien, 15. februārī, uzņems K apakšgrupas konkurentes – Rīgas 21. vidusskolu, Rīgas 74. vidusskolu, kā arī Rīgas 49. vidusskolu. Paralēli dienas laikā divu grupu spēles norisināsies Rīnūžu vidusskolā, kad gan P apakšgrupas komandas – Rīgas J. Poruka vidusskola, Rīgas Valsts 2. ģimnācija un Rīgas 10. vidusskola -, gan R apakšgrupas dalībnieces – Puškina licējs, Rīgas Rīnūžu vidusskola un Rīgas 31. vidusskola - noskaidros skolu komandas, kas iekļūs nākamajā kārtā.

Rīgas skolu telpu futbola kausa pirmā sacensību nedēļa tiks noslēgta piektdienas, 16. februāra, pēcpusdienā Rīgas 84. vidusskolas telpās, kur tiks izspēlētas J apakšgrupas spēles. Rīgas Tehniskā koledža, Rīgas 45. vidusskola, Rīgas 84. vidusskola un Rīgas 64. vidusskola noskaidros divas stiprākās komandas, kas turpinās cīņu par labākās Rīgas skolu komandas titulu.

Kā jau minēts, pirmā posma spēles tiks aizvadītas līdz pat 23. februārim, kad tiks noskaidroti visu 18 grupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Jāatzīmē, ka pirmoreiz Rīgas skolu telpu futbola kausā tiek rīkots arī atsevišķs turnīrs meitenēm, kurā tiks pārstāvētas divpadsmit skolas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Meiteņu komandas turnīru uzsāks no sacensību trešā posma.

Turnīru organizē Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA), Ghetto Games un Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. Rīgas skolu telpu futbola kauss norisinās sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), Rīgas Futbola federāciju (RFF), autoskolu Credo Autoprieks, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, NIKE un LTFA Virslīgas un 1. līgas atzītākajiem specialistiem jeb mentoriem.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija