JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com komandas aizvadītās kārtas ietvaros 15. vidusskolā guva kārtējās uzvaras Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Elites līgas čempionātā, tādējādi vēl vairāk nostiprinoties turnīra tabulas augšgalā. Savukārt otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Futbola Parks/LSPA, kas par spīti tam saglabāja vietu kopvērtējuma trešajā ailītē.

Pašreizējā pirmās vietas īpašniece JakoSport&Graanul Pellets šīs kārtas vienīgajā trešdienas mačā ļoti saspringtā cīņā ar minimālu pārsvaru 4:3 pārspēja Olaine vienību. Izšķirošos vārtus līdere guva noslēdzošajā minūtē pēc lieliski izspēlētas kombinācijas – Aleksandra Trupa piespēli no sāniem vārtu priekšā apzināti tālāk palaida soda laukumā esošais Anatolijs Maksimenko, bet pie tālā vārtu stūra to kritienā vārtos raidīja Oļegs Popovs.

Uzvarētāju sastāvā vēl vārtus šajā cīņā guva arī jau minētie A. Trups un A. Maksimenko, kā arī Igors Poļakovs, kamēr Olaine rindās pa reizei precīzi sita Vitālijs Abramovs, Ruslans Drabovičs un Ruslans Medvedins.

Daudz vieglākā ceļā pie trim punktiem tika līderes ciešākā sāncense Bettend.com, kas svētdien ar 7:2 sagrāva FC INTER STAR, divus vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Artūram Blankenfeldam. Bettend.com no pirmās vietas īpašnieces joprojām atrodas divu punktu atstatumā, bet abu šo komandu pārliecinošais atrāviens tabulā tām ir jau garantējis vietu pirmajā četriniekā un iespēju turpināt cīņu par zelta medaļām Elites līgas otrajā etapā.

Neveiksmīga šī kārta izvērtās Futbola Parks/LSPA vienībai – tā piedzīvoja jau otro zaudējumu pēc kārtas, par spīti tam saglabājot trešo vietu tabulā. Cīņā pret DSV Transport komandu studenti cieta bezierunu kapitulāciju (2:8), trīs vārtus transportnieku sastāvā gūstot Igoram Krilovam, bet divus – Mihailam Ivanovam. Līgas kopvērtējumā Futbola Parks/LSPA līderei JakoSport&Graanul Pellets zaudē jau desmit punktus, bet savu šīs kārtas pāridarītāju, kas atrodas vietu zemāk, apsteidz vairs tikai par viena punkta tiesu.

Vēl vienā svētdienas duelī pēc ilgas neveiksmīgu spēļu sērijas otro panākumu sezonā kaldināja pastarīte Baltic International Bank (BIB), kas ar 3:2 pieveica FREE. Uzvaru BIB vienībai nodrošināja divi vārtu guvumi mača pēdējā minūtē, kad precīzi bija Sergejs un Pāvels Blizņuki.

Arī pēc šīs kārtas Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību saglabāja 14 vārtus guvušais Aleksandrs Mihailovs (Olaine), no kura par diviem precīziem raidījumiem atpaliek Bettend.com futbolists Vitālijs Veinbergs.

Elites līgas pirmajā posmā vēl atlikušas trīs kārtas, no kurām nākamā risināsies 4. februārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija