Aizvadītajās brīvdienās telpu futbols priecēja ar septiņām spēlēm Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Latvijas 1. līgas čempionātā. Pēc sešu panākumu izcīnīšanas pārtrūka Austrumu konferences līderes LDZ Cargo/DFA uzvaru sērija, savukārt FK Tukums 2000/TSS pēc gūtās uzvaras atjaunoja vadību Rietumu konferencē.

LDZ Cargo/DFA nedēļas nogalē laukumā devās divkārt, gūstot četrus no iespējamajiem sešiem punktiem. Pirms tam Daugavpils klubs bija izcīnījis sešas uzvaras pēc kārtas, bet sestdien panākumu sērija pārtrūka līdz ar izbraukuma mačā piedzīvoto neizšķirtu pret Rēzeknes FA/BJSS – 5:5. Jāpiebilst, ka otrā puslaika vidū LDZ Cargo/DFA atradās iedzinējas lomā pat ar trīs vārtu pārsvaru (2:5), tomēr spēja panākt izlīdzinājumu.

Dienu vēlāk Austrumu konferences līdere savā laukumā ar uzviju reabilitējās par punktu zaudēšanu, sagraujot Madona FK vienību – 14:3 (pieci vārtu Jurijam Halimonam). Šī kļuva par otru vārtu starpības ziņā lielāko kādas komandas uzvaru 1. līgā uzreiz pēc rēzekniešu izrēķināšanās ar FK Limbaži (15:3). Arī šo sestdien Limbažu futbolisti piedzīvoja smagu zaudējumu, mājas laukumā ar rezultātu 3:10 piekāpjoties Jēkabpils lūši/Ošukalns.

Vēl vienā mačā svētdien PB Line/Dinair ļoti spraigā duelī ar 5:4 sarūgtināja TFK Salaspils, pēdējai pēc šīs neveiksmes atkrītot uz ceturto vietu kopvērtējumā. Jāpiebilst, ka cīņas gaitā PB Line/Dinair atradās vadībā ar 5:0, bet sāncenši spēja atgūt četrus vārtus.

Austrumu konferences tabulā LDZ Cargo/DFA (22 punkti) pārsvars pār tuvākajām konkurentēm arvien ir iespaidīgs – divu nākamo pozīciju īpašnieces Rēzeknes FA/BJSS un PB Line/Dinair atpaliek no līderes par deviņu punktu tiesu.

Tikmēr Rietumu konferencē pēc divu zaudējumu sērijas mundieri uzspodrināja FK Tukums 2000/TSS, kas sestdien izbraukumā ar 7:2 pārspēja FK Nīca/OtankiMill.eu. Līdz ar šo uzvaru tukumnieki atgriezās tabulas līderpozīcijā ar 15 izcīnītiem punktiem.

Nevienai no divām Tukuma komandas tuvākajām sekotājām kopvērtējumā svētdien uzvaras izcīnīt neizdevās. Pērnās sezonas sudraba medaļniece FC Nikers savu skatītāju priekšā ar 3:5 kapitulēja UPTK, savukārt TFK Liepāja 21 sekundi pirms mača beigām nenosargāja minimālo 1:0 pārsvaru pār RSU/Miltiņkrogs-Dobele, cīnoties neizšķirti 1:1. Šajā mačā dobelniekiem izdevās izglābties no zaudējuma par spīti diviem noraidījumiem – desmitajā minūtē laukumu nācās pamest Žanim Pinkam, bet 28. minūtē līdzīgs liktenis piemeklēja viņa komandas biedru Aleksandru Radčenko.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija