Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā aizvadīta ceturtā kārta, pēc kuras vienvadību pārņēmusi GiftPrint.LV/EUROLOGI vienība. Kopvērtējuma tabulas otrajā pozīcijā izvirzījusies FK Stopiņi/LAS, bet uz trešo atkritusi TRILINES.

GiftPrint.LV/EUROLOGI, pateicoties diviem Kirila Mardarenko vārtu guvumiem, ar rezultātu 5:2 pārspēja RISEBA, tādējādi izcīnot jau ceturto uzvaru pēc kārtas čempionātā un nostiprinoties Alternatīvās līgas kopvērtējuma vienvadībā. Sacensību līdere patlaban ir vienīgā no visām 12 komandām, kurai izdevies līdzšinējās četrās kārtās saglabāt simtprocentīgu bilanci.

Tikmēr uz otro vietu turnīrā pacēlusies FK Stopiņi/LAS, kas aizvadītajā kārtā izcīnīja ļoti svarīgu 7:3 uzvaru pār TRILINES, sarūpējot pretiniecei pirmo zaudējumu līgā. Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva uzreiz trīs dažādi futbolisti – Jevgēņijs Petrovskis, Konstantīns Guļenko un Vjačeslavs Nekrasovs. Jāpiebilst, ka šajā spēlē FK Stopiņi/LAS pirmo reizi sezonā ielaida bumbu savos vārtos – līdz tam iepriekšējos trijos mačos komanda ne reizi nebija ļāvusi sāncenšiem pārspēt savu vārtsargu. Līdz ar to kopumā FK Stopiņi/LAS bez zaudētiem vārtiem kopumā spēja aizvadīt 135 minūtes.

Par ceturtās kārtas rezultatīvāko dueli kļuva FC Maskachka 2 un PFD vienību spēkošanās, kur spraigā cīņā ar rezultātu 7:6 pārāka bija pirmā. Jāpiebilst, ka FC Maskachka 2 spēles gaitā bija vadībā ar četru vārtu pārsvaru (5:1 un 6:2), tomēr mača izskaņā pretiniekiem izdevās sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam un gandrīz pat izraut arī neizšķirtu. Uzvarētāju sastāvā pa trim vārtiem guva Aleksejs Gavrikovs un Ruslans Šafirs, kamēr pretiniekiem hat-trick realizēja Edgars Rubenis.

PFD šobrīd čempionātā ir vienīgā komanda, kura piedzīvojusi tikai zaudējumus, taču trijās no četrām reizēm pretinieku pārākumu atzinusi ar ne vairāk kā divu vārtu starpību.

Vēl šajā kārtā Anatolija Hazova divas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes gūtie vārti ļāva Estoty/JOMA TEAM LEGENDS izglābties no zaudējuma cīņā ar FK Ziemeļblāzma (2:2), savukārt Valērija Sačjoka vārtu guvums pret Ropaži vienību nodrošināja FC ORIS minimālu uzvaru šajā cīņā – 1:0.

Visbeidzot, vēl vienā duelī trīs Mārtiņa Bukša vārtu guvumi ļāva TFK LATS/METALS.LV ar rezultātu 5:1 pieveikt FK Labas preces.

Sacensību nākamās kārtas spēles Alternatīvajā līgā Rīgas 15. vidusskolā risināsies 8. un 15. decembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija