Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā iespaidīgo panākumu sēriju turpina B apakšgrupas līdere EUROLOGI/GiftPrint.LV, kas aizvadītajā nedēļā izcīnīja jau astoto uzvaru pēc kārtas. Tāpat perfektu bilanci joprojām saglabā šīs pašas grupas otrās vietas īpašniece RTU/Viesulis un C apakšgrupas vadošā vienība Industrial Steel Group.

EUROLOGI/GiftPrint.LV aizvadītās nedēļas laikā savā vienīgajā mačā ar rezultātu 11:3 pārliecinoši sagrāva FC PETROW STAR, piecus vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Andrejam Bakradzem, kurš tādējādi vēl vairāk nostiprinājās līgas rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā. Šobrīd A. Bakradzes rēķinā jau 22 precīzi raidījumi, un viņa tuvākais sekotājs Ņikita Žarovs (FK Ķekavas novads) atpaliek jau par deviņu vārtu tiesu.

B grupas vicelīdere RTU/Viesulis pagājušajā nedēļā laukumā nedevās, savukārt trešās vietas īpašniece AVANTEX, kas no līderes atpaliek jau deviņus punktus, cīnījās mainīgām sekmēm – zaudējums mačā ar RAITA (1:4), kā arī spraigā cīņā izrauta uzvara pret OSK Ostnieks/Marshal FC (4:3, cīņas laikā AVANTEX atspēlēja 1:3 deficītu).

Vēl vienā grupas duelī OSK Ostnieks/Marshal pārliecinoši ar 6:1 lika kapitulēt Baldone vienībai, kurai tas bija jau astotais zaudējums pēc kārtas čempionātā.

Tikmēr Izaicinājuma līgas C apakšgrupā piekto panākumu pēc kārtas kaldināja Industrial Steel Group, kas šoreiz, pateicoties diviem Vladislava Ivanova vārtu guvumiem, ar minimālu 2:1 pārsvaru pieveica Evolution Latvia. Pirms šī zaudējuma Evolution Latvia spēja demonstrēt īstu sportiskā rakstura un nepiekāpības paraugstundu, mačā pret FK Partizāns atspēlējoties no nelabvēlīgā 0:3 rezultāta un gala iznākumā triumfējot ar 5:3.

Vēl šajā grupā uzvaras svinēja līderes Industrial Steel Group ciešākās sekotājas kopvērtējuma tabulā – otrās vietas īpašniece FK Kadaga ar 6:2 pārspēja FK Ķekavas novads (hat-trick Guntim Gabrānam), savukārt pozīciju zemāk esošā LSPA/Husky, kas sacensībās startē ārpus konkurences, ar 11:1 sarūgtināja AFK Laikmets (trīs vārti Kasparam Trifanovam).

Visvairāk spēļu iepriekšējā nedēļā risinājās A grupā, kur notika seši mači. Divos no tiem piedalījās līdere Estoty/JOMA TEAM, kas guva panākumus mačos ar LJA (6:3) un USB (6:1, trīs vārti Pāvelam Nikitonovam). Ar septiņās cīņās iegūtiem 18 punktiem Estoty/JOMA TEAM šobrīd nostiprinājusi vadības grožus tabulā, tuvāko sekotāju Cerber apsteidzot par septiņiem punktiem.

Cerber telpu futbolisti šajā laika periodā svinēja panākumu pret NAPALM (3:2), savukārt divus neizšķirtus savā rēķinā ierakstīja grupas trešās vietas īpašniece RegVardy, kas slēdza mierizlīgumu ar Garāža (1:1) un Rīgas Pašvaldības Policija (3:3). Savukārt četri Daniela Kapkova trāpīgie raidījumi palīdzēja LJA vienībai izcīnīt sauso uzvaru pret Garāža telpu futbolistiem – 4:0.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija