Rīgā no 10. līdz 14. novembrim notika Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) telpu futbola treneru seminārs FIFA FUTSAL, kuru vadīja Nīderlandes lektors Viktors Hermans. Apmācībās piedalījās 30 futbola treneri no Rīgas un Latvijas reģioniem, tostarp speciālisti no Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) Optibet Virslīgas un 1. līgas klubiem, kā arī Latvijas telpu futbola izlases treneri.

 FOTO GALERIJA

Šis bija jau ceturtais FIFA izglītības seminārs telpu futbola treneriem kopš 2013. gada, kas bijis pieejams Latvijas speciālistiem. Pērn līdzīga veida izglītības kursus Latvijā vadīja lektors no Anglijas Greiems Dels.

"Ar katru reizi šādi semināri izsauc arvien lielāku interesi, un diemžēl ne visi ieinteresēti var to apmeklēt. Ļoti gribētos, lai interese un pieprasījums turpinātu augt, jo tas apliecina, ka telpu futbols Latvijā attīstās. LFF kopā ar LTFA jāturpina piedāvāt šādas apmācības iespējas - ne tikai treneriem, bet arī citiem telpu futbolā iesaistītiem speciālistiem, piemērām vārtsargu treneriem, fizioterapeitiem, menedžeriem utt.," pauž LTFA izpilddirektors Eduards Borisevičs.

"Vēlos izteikt pateicību Viktoram Hermanam par sniegto informāciju un pieredzi šajās piecās semināra dienās. Uzskatu, ka šis seminārs bija ļoti svarīgs mūsu treneriem un palīdzes pilnveidot treniņu procesu klubos. Esam ļoti gandarīti par paveikto darbu un sadarbību ar LTFA. Mums šī ir ļoti vērtīga pieredze," piebilst LFF Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs.

Semināra dalībnieki tā noslēgumā saņēma FIFA izsniegtu iegūtās zināšanas apstiprinošu sertifikātu.


Latvijas Futbola federācija