Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Elites līgā noslēgusies piektā kārta, kuras ietvaros svētdien Rīgas 15. vidusskolā panākumu sēriju turpināja līdervienību duets JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com. Tāpat panākumus kaldinājušas vairākas Rīgas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma un Alternatīvās līgas komandas.

JakoSport&Graanul Pellets samēroja spēkus ar Futbola Parks/LSPA, izcīnot panākumu ar 4:2. Vēl 35. minūtē studentiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (2:3), tomēr svarīgus vārtus mača 38. minūtē pretinieku rindās guva Oļegs Popovs – šis viņa precīzais sitiens arī izrādījās pēdējais cīņas ritējumā.

JakoSport&Graanul Pellets, kas pērn izcīnīja Elites līgas zelta medaļas, tādējādi guva ceturto uzvaru pēc kārtas un nostiprinājās sacensību kopvērtējuma tabulas augšgalā.

Pagājušās sezonas čempiones cieša līdzgaitniece ar identisku bilanci – 12 punkti piecos mačos – šobrīd turnīra kopējā ieskaitē ir Bettend.com, kas svētdien ar rezultātu 5:1 pārspēja DSV Transport. Izcilu sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja Timofejs Tazovs, kurš kļuva par pirmo spēlētāju sezonā, kam izdevies vienas spēles gaitā piecas reizes sarūgtināt pretinieku vārtsargu.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā T. Tazovs ar septiņiem vārtu guvumiem ir otrais, atpaliekot vienīgi no komandas biedra Vitālija Veinberga, kura rēķinā deviņi precīzi sitieni.

Gandrīz tikpat ražīgs veikums svētdien bija arī Aleksandram Mihailovam Olaine kluba rindās, kura četri vārtu guvumi palīdzēja olainiešiem pārtraukt trīs zaudējumu sēriju un gūt virsroku spēlē pret FREE – 6:2. Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts pirmo 20 minūšu laikā, kad Olaine ieguva solīdu rezultāta handikapu 5:1.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā FC INTER STAR, kas vienīgā sacensībās startē ārpus konkurences, ar 7:1 lika kapitulēt Baltic International Bank (BIB). Lūzumu mača gaitā FC INTER STAR panāca otrajā puslaikā, kad palielināja rezultātu no 1:1 līdz 7:1 savā labā. Hat-trick uzvarētāju sastāvā realizēja Romāns Šteinboks.

Pēc neliela svētku pārtraukuma Elites līgas ar četriem sestās kārtas mačiem atsāksies 20. novembrī.

Izaicinājuma līga

Apgriezienus pakāpeniski turpina uzņemt arī SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līga. Pēc gandrīz triju nedēļu spēkošanās trim komandām izdevies ar simtprocentīgu bilanci sasniegt deviņu punktu robežu – šo vienību vidū ietilpst B grupas pārstāves EUROLOGI/GiftPrint.LV un AVANTEX, kā arī C apakšgrupas vadošā komanda Industrial Steel Group.

Līgas B apakšgrupā iepriekšējā nedēļā notika seši mači un četri no tiem ar vadošā dueta piedalīšanos. EUROLOGI/GiftPrint.LV abas reizes guva panākumus cīņās ar RAITA (4:2 un 3:2), savukārt AVANTEX gan viesos, gan savā laukumā prata pieveikt Baldone vienību – 8:1 un 3:0. Līdz ar to panākumu autores patlaban izkārtojušās kopvērtējuma tabulas pašā augšgalā.

Divas spēles šajā grupā aizvadīja arī OSK Ostnieks/Marshal FC, taču abās cieta neveiksmes, piekāpjoties RTU/Viesulis (1:6), kā arī FC PETROW STAR vienībai (2:4).

Seši dueļi risinājās arī C apakšgrupā, kur maksimāli iespējamos sešus punktus divās cīņās paņēma jau minētā Industrial Steel Group. Mačā ar LSPA/Husky grupas līdere triumfēja ar rezultātu 4:1, savukārt pēc dažām dienām notikušajā duelī ar FK Ķekavas novads uzvarēja pēc ļoti spraigas spēkošanās (4:3), uzvaras vārtus noslēdzošajā minūtē gūstot Artjomam Safronovam.

Pie kārotajām uzvarām iepriekšējā nedēļā izdevās tikt arī LSPA/Husky (4:2 pret FK Partizāns) un Evolution Latvia (3:2 pret AFK Laikmets), kamēr vēl divi dueļi noslēdzās ar kaujinieciskiem neizšķirtiem – punktus uz pusēm dalīja FK Kadaga un FK Ķekavas novads (1:1), kā arī AFK Laikmets un FK Partizāns, kas cīnījās 3:3. Šeit AFK Laikmets no zaudējuma izglābās cīņas izskaņā, kad precīzi sita Jānis Seps.

Vismazāk aktīvas minētajā laika periodā bija A grupas dalībnieces, aizvadot vien trīs mačus. Gūstot divus vārtus spēles beigu fāzē, no zaudējuma izvairījās Cerber, kas slēdza mierizlīgumu ar RegVardy (2:2), tādējādi pārtraucot divu panākumu sēriju. Tāpat jāatzīmē Estoty/JOMA TEAM panākums duelī ar LJA (3:1) un NAPALM uzvara spēlē pret USB (3:0).

Kā iepriekš ziņots, Izaicinājuma līgā dažādās Rīgas un tās tuvākās apkārtnes sporta zālēs šosezon startē 23 dalībnieces, kas sadalītas trijās apakšgrupās – divās pa astoņām, bet vienā pa septiņām. Līgas izspēles formāts palicis nemainīgs – mači notiek divos posmos pēc kalendāra, kas saskaņots atbilstoši dalībnieču vēlmēm. Pirmā posma izspēle tiek plānota līdz 14. janvārim, un tajā visas komandas trijās grupās aizvadīs divu apļu cīņas, tiekoties ar katru pretinieci mājās un viesos.

Deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kas tiks aizvadīts orientējoši līdz nākamā gada 18. martam. Šajā sacensību etapā katra no šīm deviņām komandām izspēlēs pa diviem mačiem (mājās un viesos) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus.

Pārējās sacensību dalībnieces otrajā posmā izspēlēs vietas no desmitās līdz pēdējai.

Alternatīvā līga

Rīgas 15. vidusskolā izspēlēta otrā kārta SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā, pēc kuras vadības grožus kopvērtējuma tabulā 12 vienību konkurencē pārņēmušas sešus punktus sakrājušās GiftPrint.LV/EUROLOGI un TRILINES.

GiftPrint.LV/EUROLOGI, kas pērn šajā līgā finišēja vien astotajā pozīcijā, pēc ļoti spraigas spēkošanās ar rezultātu 4:3 pārspēja TKF LATS/METALS.LV, izšķirošos uzvaras vārtus priekšpēdējā minūtē gūstot Vagabam Kasumovam. Jāpiebilst, ka TFK LATS/METALS.LV cīņas beigu fāzē prata no sev nelabvēlīgā 1:3 rezultāta panākt 3:3, tomēr mača galotnē neizšķirtu nosargāt neprata.

Tikmēr citā otrās kārtas mačā pēc ieilguša pārtraukuma Rīgas čempionāta sacensību apritē atgriezusies TRILINES vienība ar 2:0 sarūgtināja FK Ziemeļblāzma telpu futbolistus, tādējādi līdzīgi kā GiftPrint.LV/EUROLOGI kaldinot otro panākumu Alternatīvajā līgā.

Pēc trīs izcīnītajiem punktiem pirmajā kārtā uzvaru sēriju neizdevās turpināt FK Stopiņi/LAS komandai, kas bezvārtu neizšķirtā dalīja punktus uz pusēm ar FC ORIS. Šis kļuva par pirmo dueli līgas vēsturē, kad nevienai no sāncensēm nesekmējās gūt vārtus, turklāt jāpiebilst, ka Stopiņi/LAS ir vienīgā no 12 vienībām, kurai joprojām izdevies nosargāt savus vārtus neieņemtus.

Vēl vienā duelī, gūstot divus vārtus otrajā puslaikā, panākumu cīņā ar PFD svinēja Ropaži (3:1), savukārt trīs Abdulaziza trāpīgie raidījumi ļāva pirmo uzvaru čempionātā svinēt RISEBA, kas ar 5:3 sarūgtināja Estoty/JOMA TEAM LEGENDS. Pie pirmā panākuma šajā kārtā tika arī FC Maskachka 2, uzveicot FK Labas preces – 6:2.

Kā minēts, turnīra tabulas augšgalā šobrīd atrodas sešus punktus iekrājušās GiftPrint.LV/EUROLOGI un TRILINES, savukārt PFD ir vienīgā dalībniece, kurai joprojām nav izdevies sāncensēm atņemt punktus.

Alternatīvās līgas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas 10. un 17. novembrī.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga iepriekšējā sezonā tika izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija