Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Elites līgas ietvaros aizvadīta ceturtā kārta, kurā svētdien Rīgas 15. vidusskolā trešos panākumus kaldināja JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com vienības. Tāpat jau gandrīz divu kalendāro nedēļu garumā risinās cīņas arī Izaicinājuma līgā, kur spēkiem mērojas 23 komandas, kas sadalītas trijās apakšgrupās. No dalībniecēm, kas aizvadījušas vismaz vienu spēli, pagaidām saistībā ar sekmīgu startu jāuzteic Cerber vienība, kurai A apakšgrupas ietvaros izdevies uzvarēt abus mačus.

Pašreizējā titula ieguvēja JakoSport&Graanul Pellets cīņas gaitā pret Olaine komandu divkārt atspēlēja minimālu rezultāta deficītu (0:1 un 1:2), turklāt otrā puslaika pirmajā daļā panāca lūzumu mača gaitā, panākot no sev nelabvēlīgā 1:2 komfortablu divu vārtu handikapu – 4:2. Kaut arī sāncenši samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, noslēdzošajā mača minūtē Anatolijs Maksimenko guva piektos vārtus, ļaujot JakoSport&Graanul Pellets triumfēt šajā cīņā ar rezultātu 5:3.

A. Maksimenko tāpat kā viņa kolēģis Artjoms Voroņins kopumā izcēlās katrs ar divu vārtu guvumu, viens trāpīgs raidījums Maksima Selivončika rēķinā, savukārt olainiešiem divi vārti Ruslanam Medvedinam, bet vieni – Aleksandram Mihailovam.

JakoSport&Graanul Pellets čempionātu sāka ar zaudējumu, bet patlaban izcīnījusi uzvaras jau trijās spēlēs pēc kārtas.

Pēc identiska scenārija sacensības aizvada arī Bettend.com, kas svētdien kaldināja trešo panākumu turnīrā, pārspējot FC INTER STAR – 4:1. Divus vārtus uzvarētājiem guva Vitālijs Veinbergs, kurš tādējādi ar kopumā deviņiem precīziem raidījumiem nostiprinājies līgas trāpīgāko snaiperu saraksta pašā priekšgalā. Bettend.com ir šobrīd rezultatīvākā arī komandu vērtējumā, četrās spēlēs gūstot 19 vārtus jeb vidēji 4.75 mačā.

Vēl divas ceturtās kārtas spēles svētdien noslēdzās neizšķirti. Mačā starp Baltic International Bank (BIB) un FREE vārtus gūt 40 minūšu laikā neizdevās nevienai no sāncensēm. Interesanti, ka šis kļuva par pirmo maču visā Elites līgas vēsturē kopš 2015. gada oktobra, kad cīņa noslēdzas ar bezvārtu neizšķirtu.

Visbeidzot, vēl vienā aktuālās kārtas duelī punktus uz pusēm dalīja Futbola Parks/LSPA un DSV Transport (2:2). Otrā puslaika sākumā studenti ieguva minimālu pārsvaru (2:1), savukārt izlīdzinājuma vārtus transportnieku rindās četras minūtes pirms tiesneša beigu svilpes guva Imants Kalašņikovs, kurš bija sekmīgs arī savas komandas pirmo vārtu guvumā.

Elites līgas nākamā kārta tiks aizvadīta 5. novembrī.

Cīņu sākušas arī Izaicinājuma līgas komandas

Kā iepriekš ziņots, Izaicinājuma līgā dažādās Rīgas un tās tuvākās apkārtnes sporta zālēs šosezon startēs 23 dalībnieces, kas sadalītas trijās apakšgrupās – divās pa astoņām, bet vienā pa septiņām. Līgas izspēles formāts palicis nemainīgs – mači notiek divos posmos pēc kalendāra, kas saskaņots atbilstoši dalībnieču vēlmēm. Pirmā posma izspēle tiek plānota līdz 14. janvārim, un tajā visas komandas trijās grupās aizvadīs divu apļu cīņas, tiekoties ar katru pretinieci mājās un viesos.

Deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kas tiks aizvadīts orientējoši līdz nākamā gada 18. martam. Šajā sacensību etapā katra no šīm deviņām komandām izspēlēs pa diviem mačiem (mājās un viesos) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus.

Pārējās sacensību dalībnieces otrajā posmā izspēlēs vietas no desmitās līdz pēdējai.

Līgas A apakšgrupā notikuši pieci mači, no kuriem, kā minēts, jāizceļ Cerber vienības veikums – uzvaras dueļos ar USB (8:3) un LJA (4:0). USB telpu futbolistiem par šo neveiksmi izdevās reabilitēties mačā ar Rīgas Pašvaldības Policiju (7:0 un četri vārti Jurim Strautam), tāpat policistus sarūgtināja arī Estoty/JOMA TEAM (10:5), savukārt vēl viena spēle starp RegVardy un NAPALM noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Par vienu maču mazāk aizvadīts B grupā, kur pagaidām atzīmējama vārtu starpības ziņā pārliecinošākā uzvara līgā – RTU/Viesulis triumfs pār Baldone komandu (13:4). Baldones telpu futbolisti bija spiesti atzīt arī FC PETROW STAR pārākumu (3:4), savukārt ar minimāliem panākumiem pār OSK Ostnieks/Marshal FC Izaicinājuma līgas čempionātu sāka EUROLOGI/GiftPrint.LV (3:2) un AVANTEX (2:1).

Tāpat četras cīņas notikušas arī C apakšgrupā, kur startē septiņas komandas. Šeit patlaban visvairāk punktus – četrus – izdevies savākt Evolution Latvia, kas sacensības sāka ar fantastiskā veidā izrautu 5:5 neizšķirtu pret FK Ķekavas novads (mača gaitā Evolution Latvia atradās iedzinējos ar 1:5), kam sekoja ne mazāk spraigā cīņā kaldināts panākums pret LSPA/Husky (5:4). Vēl C grupā jāatzīmē AFK Laikmets telpu futbolistu ne pārāk sekmīgais sezonas starts – zaudējumi mačos ar LSPA/Husky (1:3) un Industrial Steel Group (2:3).

Izaicinājuma līgas sakarā vēl jāpiebilst, ka četras no komandām čempionātā startē ārpus konkurences. A apakšgrupā šādā statusā atrodas Garāža, B grupā attiecīgi FK TUC/Ropaži un RAITA, bet C grupā – LSPA/Husky.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija