Iepriekšējā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās Rīgas telpu futbola čempionāta SynotTip Elites līgas trešās kārtas cīņas. Tās ietvaros pirmo zaudējumu cieta Futbola Parks/LSPA, kā rezultātā komandas turnīra tabulā sadalījušās uz pusēm – četras izcīnījušas sešus punktus, bet vēl viens kvartets ieguvis pa trim punktiem. Tāpat iepriekšējo divu piektdienu vakaros tajā pašā vietā aizvadīta pirmā kārta SynotTip Alternatīvajā līgā, kur līdzīgi kā pērn 12 dalībnieces sacensību uzvarētāju noskaidros pēc viena riņķa sistēmas, pa reizei tiekoties katra ar katru.

ELITES LĪGA

Futbola Parks/LSPA, kas čempionātu uzsāka ar divām uzvarām, svētdien ar rezultātu 2:6 piekāpās Bettend.com vienībai. Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts otrā puslaika sākumā, kad Bettend.com ļoti neilgā laika periodā guva divus vārtus, palielinot pārsvaru no 2:1 uz 4:1. Atlikušajā laikā studentiem izglābt spēli vairs neizdevās, komandai piedzīvojot pirmo zaudējumu šīs sezonas Elites līgā. Jāatzīmē, ka uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Vitālijs Veinbergs.

Apgriezienus čempionātā pamazām turpina uzņemt pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēja JakoSport&Graanul Pellets, kas kārtas ietvaros ar 7:1 sagrāva Baltic International Bank (BIB), kaut arī vēl neilgi pirms pārtraukuma rezultāts bija neizšķirts 1:1. Ar diviem precīziem sitieniem šajā mačā uzvarētāju rindās atzīmējās Artjoms Voroņins, bet pārējos vārtus guva pieci dažādi futbolisti.

Pēc divu neveiksmju sērijas sportiskā veiksme šoreiz uzsmaidīja DSV Transport telpu futbolistiem, kuri ļoti spraigā cīniņā ar 4:3 pieveica Olaine vienību, izšķirošos vārtus mača pēdējā minūtē gūstot Vitālijam Lauželam. Jāpiebilst, ka olainieši šo spēli nevarēja aizvadīt optimālajā sastāvā, jo diskvalifikācijas dēļ komandai nepalīdzēja divi no tās līderiem – Dmitrijs un Pāvels Antropovi.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā divi Aleksandra Viskuba trāpīgie raidījumi sekmēja FREE vienības panākumu spēlē ar ārpus konkurences Elites līgā startējošo FC INTER STAR – 4:1.

Kā zināms, Elites līgā laureāti tiks noteikti divos posmos. Vispirms pēc divu apļu cīņas pēc tā sauktās riņķa sistēmas tiks noskaidrotas četras labākās komandas, kuras savstarpēji aizvadīs viena apļa turnīru, tādā veidā sadalot vietu izkārtojumu no pirmās līdz ceturtajai, savukārt vājākais kvartets līdzīgā veidā cīnīsies par 5.-8. vietu.

Elites līgas nākamā kārta tiks aizvadīta 29. oktobrī.

ALTERNATĪVĀ LĪGA

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga iepriekšējā sezonā tika izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.

Vispārliecinošāk sacensību pirmajā kārtā startēja FK Stopiņi/LAS un GiftPrint.LV/EUROLOGI vienības, kuras abas atstāja savas sāncenses bez gūtien vārtiem. Divi Vjačeslava Ņekrasova un Konstantīna Guļenko vārtu guvumi palīdzēja FK Stopiņi/LAS pārliecinoši ar 6:0 uzveikt RISEBA vienību, kuras rindās 32. minūtē noraidījumu nopelnīja Danijs Todorovskis, savukārt GiftPrint.LV/EUROLOGI, kas pērn Alternatīvajā līgā ieņēma vien astoto vietu, ar rezultātu 3:0 pārspēja FC Maskachka 2.

Citā duelī pat trīs Valērija Sačjoka vārtu guvumi neglāba turnīra jaunpienācēju FC ORIS no zaudējuma cīņā ar TRILINES (3:5), kamēr Estoty/JOMA TEAM LEGENDS ar minimālu 2:1 handikapu lika kapitulēt PFD telpu futbolistiem.

Vēl divas pirmās kārtas spēles noslēdzās neizšķirti – FK Ziemeļblāzma dalīja punktus uz pusēm ar FK Labas preces (1:1), savukārt TFK LATS priekšpēdējā cīņas minūtē izglābās no zaudējuma duelī ar Ropaži, panākot līdzsvaru 2:2.

Alternatīvās līgas otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 27. oktobrī un 3. novembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija