Šonedēļ četros UEFA Eiropas līgas un UEFA Jaunatnes līgas mačos Latvijas pārstāvjiem uzticēti tiesnešu un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) delegātu pienākumi.

Latvijas tiesnešu brigāde sešu cilvēku sastāvā – galvenais tiesnesis Andris Treimanis, tiesneša asistenti Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, papildu asistenti aiz vārtiem Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs, kā arī ceturtais tiesnesis Raimonds Tatriks – 14. septembrī pārraudzīs UEFA Eiropas līgas G apakšgrupas pirmās kārtas spēli Bukarestē, kur vietējā Rumānijas komanda FCSB uzņems Plzeņas Viktoria futbolistus no Čehijas.

Pagājušajā gadā Andris Treimanis ar savu tiesnešu brigādi sešu cilvēku sastāvā pārraudzīja trīs UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēles, bet pirmoreiz šādas raudzes nozīmējumu Andris Treimanis ar kolēģiem saņēma 2015. gadā. 

Savukārt 13. septembrī Ukrainā galvenais tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs, kā arī viņa asistenti Romāns Platonovs un Aleksejs Griščenko tiesās UEFA Jaunatnes līgas grupu turnīra spēli Ukrainā, kur Doņeckas kluba Shakhtar jaunieši tiksies ar Napoli vienaudžiem no Itālijas.

Iepriekš šajā Eiropas klubu turnīru sezonā A. Treimaņa tiesnešu brigāde bija nozīmēta darbam UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas spēlē Slovēnijā un UEFA Eiropas līgas Play-off kārtas mačā Horvātijā. Tāpat šosezon uz Eiropas klubu turnīru skatuves kāpuši tiesneši A. Golubevs, R. Tatriks, Jevgeņijs Morozovs un A. Treimanis (UEFA Eiropas līga kvalifikācijas pirmās kārtas spēle Zviedrijā), kā arī tiesneši A. Anufrijevs, R. Platonovs, A. Griščenko un A. Golubevs (UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēle Bosnijā un Hercegovinā). A. Treimaņa brigādei šogad uzticētas arī divas 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas sacensību spēles starp Luksemburgas un Francijas, kā arī Polijas un Kazahstānas valstsvienībām, kamēr A. Anufrijeva brigāde pārraudzījusi 2019. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, kurā Moldovas izlase tikās ar Horvātiju.

Citviet 14. septembrī UEFA delegāta pienākumus pildīs Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kuram uzticēta UEFA Eiropas līgas D apakšgrupas spēle Austrijā starp Vīnes Austria un AC Milan no Itālijas, bet LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks nozīmēts darbam UEFA Jaunatnes līgas grupu turnīra spēlei 12. septembrī Grieķijā starp Pireju Olympiacos un Lisabonas Sporting no Portugāles.


Latvijas Futbola federācija
Foto - RFS