Piecas 13. kārtas spēles, kas sestdien un svētdien notiks Valmierā, Daugavpilī, Olainē, Rēzeknē un Preiļos, pieliks punktu komanda.lv 1. līgas čempionāta pirmajam aplim. Divas vienības pirmo apli lūkos noslēgt bez zaudētām spēlēm.

29.07 | 17:00 | Valmiera Glass VIA – FK Staiceles Bebri | J. Daliņa stadions

Valmiera Glass VIA komanda uzvaras vai neizšķirta gadījumā sacensību pirmajā aplī būs izvairījusies no zaudējumiem, bet kopvērtējumā tā pašlaik ieņem otro vietu, no līderiem Grobiņas SC atpaliekot par divu punktu tiesu. Abas sacensību vadošās vienības sākušas no saviem konkurentiem atrauties, jo Valmieras komandu no trešajā pozīcijā esošajiem Olaines pārstāvjiem šķir jau četri punkti. Iepriekšējā kārtā Valmiera Glass VIA ar 5:2 viesos pārspēja RTU FC/Skonto Academy futbolistus, trīs izšķirošos vārtus gan gūstot vien pašā cīņas izskaņā. Šī bija tikai otrā reizi šosezon, kad valmierieši savos vārtos vienā mačā ielaiduši vairāk par vieniem vārtiem, un tas komandai ar kopumā astoņiem ielaistiem vārtiem šajā rādītājā ļauj būt labākajai turnīrā. Tikmēr Staiceles futbolisti pēdējo spēli aizvadīja 16. jūlijā, kad 0:0 neizšķirts pret smilteniešiem viņiem ļāva pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Ar sešiem gūtiem vārtiem šī ir mazrezultatīvākā vienība turnīrā. Kopvērtējumā FK Staiceles Bebri apsteidz tikai vienu komandu, bet iepriekšējā sezonā spēlēs pret Valmieras pārstāvjiem tika piedzīvotas neveiksmes ar 0:1 un 1:3.

29.07 | 17:00 | BFC Daugavpils – RTU FC/Skonto Academy | Stadions "Celtnieks"

Daugavpils komanda, nesenākajās trīs spēlēs iekrājot četrus punktus, iepalikusi cīņā par kopvērtējuma augstākajām vietām – pašlaik tā atrodas devītajā pozīcijā deviņus punktus aiz labāko četrinieka. Tiesa, salīdzinājumā ar citām vienībai tai ir viena vai pat divas spēles rezervē. Latgales pārstāvjiem šī būs pirmā mājas spēle pēc ilgāka pārtraukuma, kurā viņi noteikti lūkos reabilitēties par pirms nedēļas Tukumā piedzīvoto pārliecinošo zaudējumu ar 1:4. Tikmēr RTU FC/Skonto Academy komanda pēdējo četru spēļu šķērsgriezumā ieguvusi tikai trīs punktus, kopvērtējumā esot sestā labākā vienība. Rīgas pārstāvji var lepoties ar trešo labāko uzbrukumu turnīrā, kamēr daugavpiliešiem ir trešais labākais rādītājs aizsardzībā. Šo spēli tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV translācijās.

29.07 | 18:00 | FK Progress/AFA Olaine – FK Auda | Olaines pilsētas stadions

Olaines komanda pirms nedēļas pārtrauca sešu nezaudētu spēļu sēriju, viesos pārliecinoši ar 1:4 atzīstot Grobiņas SC pārākumu. Kopvērtējumā pērnās sezonas vicečempioni gan saglabā trešo pozīciju, lai arī iekrātajos punktos jau līdzās nostājušies Tukuma futbola vīri. Gaidāmā mača mājinieki iepriekšējā cīņā savos vārtos ielaida rekorda cienīgu bumbu skaitu, jo kopumā šosezon FK Progress/AFA Olaine komanda zaudējusi tikai deviņus vārtus, kas ir otrais labākais veikums. Tikmēr FK Auda gatavojas otrajai spēlei sešu izbraukuma maču sērijā. Ķekavas pārstāvji nesenākajās trīs spēlēs pēc kārtas palikuši bez uzvarām, kopvērtējumā atkāpjoties uz septīto vietu sešus punktus aiz labāko četrinieka. Pērnajā sezonā FK Auda viesos Olainē tika pie uzvaras ar 2:1, bet pēcāk Ķekavā ar 4:3 pārāki bija pretinieki.

30.07 | 15:00 | Rēzeknes FA/BJSS – FK Tukums 2000/TSS | OC "Rēzekne"

No turnīra tabulas viedokļa gaidāmās kārtas intriģējošākā spēle. Kamēr tukumnieki turpina apliecināt savu varēšanu no spēles uz spēli, iekrājot jau septiņu nezaudētu maču sēriju un nostājoties blakus labāko trijniekam, rēzeknieši tabulā ir atrodami pozīciju zemāk un piecus punktus nopakaļus. Par FK Tukums 2000/TSS šābrīža spējām lieliski runā pēdējo divu spēļu iznākumi – izbraukumā atņemti punkti valmieriešiem (0:0) un pārliecinoša BFC Daugavpils pārspēšana (4:1). Nesenākajos piecos mačos Rēzeknes komandas kontā ir tikai viens zaudējums, tomēr pirms nedēļas negaidīti tika zaudēti punkti izbraukumā Rīgā pret JDFS Alberts spēlētājiem – 1:1. Savās mājās Rēzeknes FA/BJSS vienība šosezon zaudējusi tikai vienreiz. Izceļams, ka abas komandas līdzšinējās desmit spēlēs guvušas pa 20 vārtiem. Pirms gada Tukumā ar rezultātu 4:0 šajā duelī uzvarēja rēzeknieši, bet Rēzeknē ar ko līdzīgu atbildēja tukumnieki – panākums ar 5:3.

30.07 | 17:00 | Preiļu BJSS – Grobiņas SC | Preiļu novada BJSS stadions

Abas komandas īsā laikā tiksies otro reizi, un Preiļu futbolistiem svētdien gaidāmajā spēlē būs gana iemeslu apliecināt savu patieso varēšanu. Pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas abas vienības tikās savstarpēji pārceltajā 26. kārtas mačā Grobiņā, kur laukuma saimnieki svinēja šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru turnīrā – 11:2. Šāds rezultāts turnīra pastarītei godu nedara, tāpēc par motivācijas trūkumu tai gaidāmajā spēlē nebūtu jāuztraucas. Grobiņas SC futbolisti lūkos sacensību pirmo apli noslēgt līderu godā un bez zaudējumiem, kamēr Preiļu BJSS komandai šī ir pēdējā iespēja pirmajā aplī tabulā ierakstīt izcīnītus punktus. Laukumā tiksies turnīra labākais uzbrukums (35 gūti vārti) un sliktākā aizsardzība (46 ielaisti vārti), taču Preiļu vīriem ir pa spēkam situāciju mainīt – kā nekā šī komandai būs otrā spēle astoņu maču sērijā savā laukumā. Pirms nedēļas ar 1:3 tika atzīts FK Smiltene/BJSS pārākums.

Spēļu rezultāti, teksta tiešraides, kopvērtējums un vārtu guvēji

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija