Noslēgumam tuvojas Rīgas futbola čempionāta pirmā posma izspēle, kurā noskaidrotas jau sešas no astoņām komandām, kas otrajā etapā turpinās cīņu par godalgotajām vietām. Kā zināms, par medaļām izšķirošajā sacensību stadijā spēkosies pa četrām spēcīgākajām vienībām no katras apakšgrupas.

Turnīra A grupā atlicis aizvadīt vairs tikai divus mačus, un zināmas visas četras komandas, kas garantējušas vietu vadošajā kvartetā. Jau iepriekš iekļūšanu četriniekā bija nodrošinājušas Monarhs-Flaminko (22), FK Progress 2 (21) un FC Caramba Riga (20), savukārt kā pēdējā kāroto vakanci spraigā cīņā ieguva Riga United FC (10), par punktu apsteidzot tiešo konkurenti AMOKO/02 (9)

Aizvadītās nedēļas gaitā Riga United FC piedzīvoja bezierunu kapitulāciju duelī ar FC Caramba Riga (0:6), un pie šāda sportiskā scenārija AMOKO/02 vajadzēja abos atlikušajos mačos izcīnīt uzvaras, taču šo mērķi izdevās piepildīt tikai daļēji – spēlē pret grupas pastarīti SK Kengaroos/Salaspils tika gūta virsroka (2:0), tomēr vēlāk piedzīvota smaga kapitulācija savā noslēdzošajā duelī pret līderi Monarhs-Flaminko – 0:9. Interesanti, ka šajā mačā astoņus vārtus uzvarētāju sastāvā guva Aleksandrs Zeņkovs, kurš tādējādi ar 15 trāpīgiem raidījumiem izvirzījies rezultatīvāko spēlētāju saraksta otrajā pozīcijā (līderis ir 17 vārtus guvušais Ričards Jirgensons no EXCONDO).

Vēl viens plānotais A grupas cīniņš starp FK Progress 2 un SK Kengaroos/Salaspils nenotika, pēdējai saņemot tehnisko zaudējumu – 0:3.

Tikmēr Rīgas čempionāta B apakšgrupā iepriekšējā nedēļā notika sešas spēles. Vissekmīgāk veicās New Project vienībai, kas divās cīņās ieguva maksimāli iespējamos sešus punktus, uzveicot FK Dinamo Rīga/Babīte (3:1) un vienu no grupas līderēm FK Jūrnieks Rīga (3:2). Pēdējā no šiem mačiem uzvaras vārtus jaunajam projektam sešas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes guva Germans Matjušenko.

Par aizvadītās nedēļas negaidītāko rezultātu kļuva B grupas līderes EXCONDO pārsteidzošais zaudējums vienai no grupas tabulas lejasgala vienībām BFS Reinards-Ropaži (2:3, trīs vārti Jurijam Ivanovam), savukārt FK Jūrnieks Rīga bez jau minētās neveiksmes pret New Project citā mačā ar 4:1 sarūgtināja SK Upesciems.

Vēl grupas ietvaros jau minētā SK Upesciems ar rezultātu 3:1 uzveica BFS Reinards-Ropaži, kamēr FK Dinamo Rīga/Babīte pārspēja Ogres novada sporta centru – 4:0.

B apakšgrupā vietu četriniekā jau garantējušas abas līderes EXCONDO (29) un FK Jūrnieks Rīga (29), savukārt uz atlikušajām divām vakancēm ir trīs pretendentes – SK Upesciems (20), New Project (19) un FK Dinamo Rīga/Babīte (18).

Kā zināms, cīņu par medaļām turpinās katras apakšgrupas labākās četras vienības. Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija