Sestdien, 24. septembrī, "Elektrum" Olimpiskā centra jaunajā mākslīgā seguma futbola laukumā Rīgā piekto gadu risinājās tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais studentu minifutbola kausa izcīņas turnīrs (6 pret 6), kurā desmit dalībnieču konkurencē triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) otrā komanda.

 Turnīra video apskats

Desmit sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās pa piecām katrā, savukārt pēc priekšsacīkšu etapa divas labākās grupu komandas turpināja cīnīties par godalgotajām vietām pusfinālos, trešo un ceturto pozīciju īpašnieces pēc līdzīga formāta noskaidroja vietu sadalījumu no piektās līdz astotajai, kamēr noslēdzošo pozīciju ieguvējām sacensības bija beigušās.

A apakšgrupas ietvaros spēkiem samērojās Latvijas Jūras akadēmija (LJA), LSPA 2, Ventspils Augstskola (VeA), Latvijas Universitāte (LU) un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), kamēr B grupā izloze kopā saveda LSPA 1, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA), Transporta un sakaru institūtu (TSI), Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK) un Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga).

 Dalībnieku foto

 Turnīra foto galerija (1)

 Turnīra foto galerija (2)

 Turnīra foto galerija (3)

Grupu turnīra stadijā A grupā ritēja ļoti spraiga spēkošanās, ko apliecina arī fakts, ka četras vadošās komandas izkārtojās vien trīs punktu intervālā. Visvairāk jeb deviņus punktus savāca LSPA 2 un VeA, kas četrās spēlēs kaldināja pa trim panākumiem un attiecīgi vienā mačā piedzīvoja neveiksmi. Tā kā savstarpējā cīniņā veiksmīgāki ar rezultātu 3:1 izrādījās ventspilnieki, viņi arī ieņēma pirmo vietu, savukārt Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas otrā vienība pusfinālam kvalificējās kā otra labākā grupas pārstāve. Pa sešiem punktiem savāca LJA un LU, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto pozīciju, savukārt RSU punktus gūt tā arī nespēja, piedzīvojot zaudējumus visās četrās spēlēs.

Tikmēr B grupā ar trim panākumiem un vienu neizšķirtu līderes godu iemantoja RTA, par punktu apsteidzot LSPA 1, līdz ar to kļuva skaidrs, ka pusfināls noritēs ar divu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas pārstāvēto vienību piedalīšanos. Kā trešā labākā komanda apakšgrupā finišēja piecus punktus sakrājusī SSE, par punktu mazāk izdevās izcīnīt UCAK, bet bešā palika sastāva komplektēšanas problēmu vajātā TSI vienība. Pēdējā sāka turnīru ar 1:8 zaudējumu SSE, spēlējot divu cilvēku skaitliskajā mazākumā, taču pēcāk papildus sastāva problēmām pievienojās arī savainojumi (otro maču pret RTA šī iemesla dēļ neizdevās pabeigt), un TSI nācās noslēgt sacensības ārpus konkurences, izmantojot turnīra reglamenta prasībām neatļautu futbolistu un saņemot tehniskos zaudējumus arī divās atlikušajās cīņās.

Pusfināla kārtā ventspilnieki ar rezultātu 3:1 uzveica LSPA 1, savukārt LSPA 2 pēc pamatlaikā piedzīvotā neizšķirta pret RTA triumfēja pēcspēles sitienu sērijā – 3:2. Mačā par trešo vietu LSPA 1 reabilitējās par neveiksmi pusfinālā, sarūgtinot RTA (2:0), bet fināla dueļa pamatlaikā vārti gūti netika – arī šeit nācās izpildīt pēcspēles sitienus, kur sportiskā veiksme uzsmaidīja LSPA 2 (2:0), kas tādējādi otrajā pozīcijā atstāja VeA.

Turnīrā par 5.-8. vietu vislabāk sekmējās LJA, kas vispirms pusfinālā pieveica UCAK (2:1), bet pēcāk ar 4:3 pārspēja arī LU, kas līdz ar to palika sestajā vietā. Cīņā par septīto pozīciju UCAK ar 3:1 lika kapitulēt SSE.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kur sacensību labākās četras komandas tika sveiktas ar kausiem, bet pirmais trijnieks vēl papildus tiem ar medaļām un speciālo dāvanu no turnīra atbalstītāja fotoskolas "PORTRET.LV" – komandas foto sesiju.

Tāpat ar piemiņas diplomiem tika sveikti visi sacensību spēlētāji, bet komandas – ar kausiem.

Par turnīra labāko vārtu guvēju tika atzīts sešus vārtus guvušais Valērijs Kargaļcevs no RTA, bet tikpat reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtināja arī Eduards Martins (LJA) un Pāvels Lavrentjevs (LU). Meistarīgākā vārtsarga godu organizatori atvēlēja vicečempiones VeA pārstāvim Tomam Rubezim, par labāko menedžeri/treneri tika atzīts Visvaldis Janelis (UCAK), kamēr par vērtīgāko turnīra futbolistu kļuva čempiones LSPA 2 spēlētājs Bruno Bērziņš.

Kā ziņots, sacensību galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm, un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus no Latvijas augstskolu vidus.

Arī pērnā gada turnīrā septiņu dalībnieču konkurencē uzvaras laurus plūca LSPA vienība.

Plašāka informācija par studentu sacensībām atrodama RFF mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija