Šajā nedēļas nogalē gaidāmo komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 24. kārtas spēļu uzmanības centrā būs divi intriģējoši mači Valmierā un Tukumā, kur svarīgas spēles cīņā par otro vietu kopvērtējuma tabulā aizvadīs vieni no galvenajiem tās tīkotājiem Valmiera Glass FK/BSS un AFA Olaine/SK Super Nova.

JFK Saldus – RTU FC

24.09 | 13:00 | Brocēnu SC stadions – Kārtas izspēli ievadīs JFK Saldus mēģinājums savu skatītāju priekšā pārtraukt trīs zaudējumu sēriju. Lai arī komanda šosezon iekrājusi vien trīs punktus, pēdējās kārtās tās sniegums kļuvis cerīgāks, par ko liecina nesenais zaudējums Skonto FC futbolistiem ar cienījamo 3:5 rezultātu. Tikmēr RTU FC pēc zaudējuma Valmieras klubam ar 1:4, kas pārtrauca komandas trīs nezaudētu spēļu sēriju, cerēs ar uzvaru pakāpties no turnīra tabulas astotās vietas. Pirmajā aplī šo vienību cīņā rīdzinieki uzvarēja ar 7:1.

FK Jēkabpils/JSC – FK Auda

24.09 | 14:00 | Jēkabpils SC stadions – Uz otro vietu sezonas noslēgumā pretendē arī FK Auda komanda, kas uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas un pašlaik no kārotās pozīcijas atpaliek par sešiem punktiem. Jēkabpils vienība šosezon punktus izcīnījusi tikai piecos mačos un tabulā apsteidz vienīgi Saldus pārstāvjus, tomēr tai ir labas izredzes sezonas beigu daļā pakāpties līdz pat 11. pozīcijai. Intrigu mačam piešķirs fakts, ka pirmajā aplī FK Jēkabpils/JSC spēja uzvarēt FK Auda izbraukumā ar rezultātu 1:0.

JDFS Alberts – Skonto FC

24.09 | 14:00 | Stadions "Energoautomātika", Rīga – Abas komandas pēdējās četrās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalījušas uz pusēm, tomēr Skonto FC futbolistiem neveiksmes sekojušas viena pēc otras, kad nesenākajos mačos nācies piekāpties Valmiera Glass FK/BSS un Rēzeknes FA/BJSS vienībām. Tas Skonto FC pašlaik ierindo kopvērtējuma sestajā vietā, bet JDFS Alberts seko stabilā desmitajā pozīcijā. Pirmajā komandu spēkošanās reizē šosezon Skonto FC prata uzvarēt ar rezultātu 2:0.

Valmiera Glass FK/BSS – SK Babīte

24.09 | 15:00 | J. Daliņa stadions, Valmiera – Mačs, kas lielā mērā var izšķirt, vai sezonas atlikušajās spēlēs Valmiera Glass FK/BSS spēs tieši piedalīties cīņā par kopvērtējuma otro vietu. Pašlaik šajā pozīcijā atrodas Rēzeknes FA/BJSS komanda, no kuras valmierieši ar spēli rezervē atpaliek par četru punktu tiesu. Pēdējās septiņās cīņās Vidzemes pārstāvji tikai reizi nav pratuši uzvarēt, tomēr šoreiz pretim stāsies komanda, kas visas sezonas griezumā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu. Kādā no nākamajām kārtām SK Babīte ir labas izredzes priekšlaicīgi nodrošināt čempionu titulu un tiesības nākamajā sezonā sacensties "SynotTip" Virslīgas čempionātā. Kad maijā abu komandu spēle norisinājās Piņķos, mājinieki tajā bija pārāki ar 2:0, bet jūlijā šīs vienības tikās Latvijas kausa izcīņas ietvaros, un toreiz SK Babīte triumfēja ar rezultātu 6:0.

FK Smiltene/BJSS – FK Ogre

24.09 | 16:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Pacilātā noskaņojumā šo spēli sagaidīs FK Ogre komanda, kas iepriekšējā kārtā ar 3:0 apspēlēja JDFS Alberts un tādējādi pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju. Savukārt smilteniešu kontā pēdējos četros mačos trīs zaudējumi. Lai arī kopvērtējumā abas komandas šķir tikai divas vietas, FK Smiltene/BJSS devītajā pozīcijā atrodas ar 13 punktu pārsvaru pār 11. vietā esošajiem ogrēniešiem. Laukuma saimnieki noteikti vēlēsies reabilitēties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu Ogrē ar 0:2.

FK Tukums-2000/TSS – AFA Olaine/SK Super Nova

24.09 | 16:00 | Tukuma pilsētas stadions – Vēl viena intriģējoša spēle, kurā AFA Olaine/SK Super Nova lūkos turpināt savu iespaidīgo 12 uzvaru sēriju. Ņemot vērā, ka Rēzeknes FA/BJSS šī kārta ir brīva, olainiešiem ir visas iespējas pakāpties uz kopvērtējuma otro vietu, jo pašlaik komandai ir vienāds punktu skaits ar rēzekniešiem un viena spēle rezervē. Uzdevums gan nebūt nebūs vienkāršs, jo nāksies ciemoties pie komandas, kas vēl pavisam nesen savus līdzjutējus priecēja ar astoņu nezaudētu maču sēriju. Pēc tam gan tika piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas, kam sekoja uzvara iepriekšējā kārtā pār Preiļu BJSS ar 6:1. Kopvērtējumā tukumnieki pašlaik ir sestie un no priekšā esošās FK Auda vienības atpaliek par sešiem punktiem. Pirmajā aplī šo komandu dueli izšķīra AFA Olaine/SK Super Nova leģionārs Vugars Askerovs, 2:0 panākuma izskaņā gūstot abus vārtus. Izceļams, ka šo spēli pārraudzīs tiesnešu kvartets no Ziemeļīrijas ar galveno tiesnesi Ryan Kelsey priekšgalā.

FK Staiceles Bebri – Preiļu BJSS

25.09 | 17:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Kārtas izspēle noslēgsies ar vienu svētdienas maču starp turnīra tabulas kaimiņiem. Staiceles futbolistiem pēdējās kārtās bijis smags kalendārs un vairākas tikšanās ar kopvērtējuma līderiem, kas komandai sarūpējis piecu zaudējumu sēriju. Kopvērtējumā viņiem pašlaik 12. vieta, bet Preiļu BJSS seko pozīciju zemāk un trīs punktus nopakaļus. Līdzjutējiem jācer, ka šī spēle izvērtīsies līdzīgi interesenta abu komandu pirmā apļa duelim, kurā FK Staiceles Bebri pretinieku laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:2.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija