Ar desmito darba sesiju, kas bija veltīta sporta psiholoģijas tēmai, noslēgusies pirmoreiz ieviesto C-LFF treneru izglītības kursu sievietēm apmācības daļa, bet kursu noslēgumā treneres-studentes gaida gala eksāmens.

Noslēdzošajā darba sesijā 21. septembrī ar studentēm runāja sporta psihologs no Čīles Nicolás Monge Iriarte, kuram ir četru gadu darba pieredze vienā no savas valsts vadošajiem futbola klubiem "Club Deportivo Universidad Católica".

Līdztekus tēmai par sporta psiholoģiju Latīņamerikā lektors aizskāra tādas tēmas kā psiholoģiskie faktori futbolā, psiholoģiskās problēmas futbolā, treniņu veidi un mentālā sagatavošana.

Pēc šīs darba sesijas deviņas apmācības kursu dalībnieces sagaida noslēguma eksāmens, kas Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinās 22. septembrī.

"Šī mums bija pēdējā mācību diena C-LFF kursos. Mazliet skumji, jo, manuprāt, starp topošajiem kolēģiem izveidojās draudzīga atmosfēra. Mazliet pietrūks mūsu tikšanās reizes, jo mums kopā bija jautri," uzsver viena no kursu studentēm Laura Voltere. "Trešdien mums bija psiholoģijas mācību diena. Sporta psiholoģiju mums pasniedza L. Lapiņa, bet dienas otrajā pusē ar mums strādāja viesis no tālās Čīles, kurš lasīja lekciju par speciālo psiholoģiju un dalījās ar savām zināšanām. Abu pasniedzēju lekcijas bija ļoti pamācošas un interesantas, uzzināju daudz jauna un noteikti daudz ko izmantošu arī darbā ar saviem audzēkņiem. Tā kā šī bija mūsu pēdējā mācību diena, gribētu lielu paldies pateikt arī pārējiem pasniedzējiem, kuri veltīja mums savu laiku un ar mums strādāja. Paldies LFF par doto iespēju mācīties šajos kursos!"

LFF šogad pirmoreiz ieviesusi specializētu treneru apmācības kursu sievietēm, kas ilgst no maija līdz septembrim. Iegūtā licence atbildīs visām C-LFF trenera licences specifikācijām. Šīs licences īpašnieces var patstāvīgi trenēt bērnus vecumā līdz 12 gadiem, kā arī asistēt galvenajam treneriem ar U-13 līdz U-18 un Otrās līgas komandām.


Latvijas Futbola federācija