Centrālais komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 20. spēļu kārtas notikums būs mačs starp kopvērtējuma pirmā trijnieka komandām Valmiera Glass FK/BSS un Rēzeknes FA/BJSS, bet līdzās tam 27. un 28. augustā norisināsies vēl sešas spēles Brocēnos, Smiltenē, Rīgā, Jēkabpilī, Preiļos un Ogrē.

JFK Saldus – JDFS Alberts

27.08 | 13:00 | Brocēnu SC stadions – Iespaidīgu 17 spēļu garumā JFK Saldus komanda turnīrā bija vienīgā, kas nebija tikusi pie neviena punkta, bet šonedēļ šai sērijai pienāca gals, kad pārceltajā trešās kārtas mačā ar pārliecinošo 4:0 tika uzvarēti FK Jēkabpils/JSC futbolisti. Šis rezultāts noteikti iedvesmos Saldus komandu jauniem panākumiem, tāpēc JDFS Alberts uzdevums pārtraukt savu trīs zaudējumu sēriju sestdien nesolās būt vienkāršs. Rīgas komanda kopvērtējumā joprojām saglabā desmito vietu, tomēr atstatums no devītās pozīcijas ir jau deviņu punktu apjomā. Pirmajā aplī šo komandu cīņā JDFS Alberts bija pārāka ar rezultātu 3:0.

Valmiera Glass FK/BSS – Rēzeknes FA/BJSS

27.08 | 16:00 | Valmieras FK sporta bāze – Šīs kārtas centrālā spēle, ņemot vērā saspringto situāciju kopvērtējuma augšgalā, neieviesīs skaidrību cīņā par otro vietu, tomēr uzvara jebkurai no šīm komandām dos pamatīgu grūdienu pirms sezonas izšķirošā posma. Valmieras futbolisti spējuši uzvarēt jau četrās spēlēs pēc kārtas, kas tai dod trešo vietu kopvērtējumā punktu aiz rēzekniešiem. Uzreiz aiz šīm komandām seko arī olainieši, tāpēc sestdienas mačam būs ļoti būtiska nozīme. Pirmajā aplī Valmieras un Rēzeknes pārstāvju cīņa izvērtās ļoti saistoša, kurā ar 3:2 pārāki bija rēzeknieši.

FK Smiltene/BJSS – SK Babīte

27.08 | 16:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenes komanda, kas kopvērtējumā ir devītā ar labām izredzēm pakāpties arī krietni augstāk, gatavojas uzņemt pārliecinošos kopvērtējuma līderus. Iepriekšējā kārtā SK Babīte prata atgūties no šosezon pirmajiem zaudētājiem punktiem, otrajā puslaikā gūstot četrus vārtus un ar 4:0 pārspējot FK Ogre, kas tai ļauj baudīt 11 punktu pārsvaru pār saviem tuvākajiem sekotājiem turnīra tabulā. Smiltenieši līderiem solās būt ciets rieksts, jo komanda šosezon demonstrē daudzsološu sniegumu, turklāt pirmajā aplī SK Babīte šajā duelī uzvarēja vien sarežģītā cīņā ar 2:0.

FK Tukums-2000/TSS – RTU FC

27.08 | 16:00 | RTU stadions, Rīga – Izcīnījuši septiņas uzvaras pēc kārtas, tukumniekiem iepriekšējā turnīra kārta bija brīva, kas viņiem noteikti ļāvis labi sagatavoties gaidāmajam mačam Rīgā. Lieliskais sniegums sezonas otrajā pusē ļauj Tukuma vienībai kopvērtējumā atrasties piektajā vietā septiņus punktus un spēli rezervē aiz rēzekniešiem. Tikmēr RTU FC futbolisti, kuri pēdējās četrās kārtās piedzīvojuši trīs zaudējumus, atrodas astotajā vietā un dala vienādu punktu skaitu ar FK Smiltene/BJSS. Intrigu šim mačam piešķir arī RTU FC komandas uzvara pirmā apļa savstarpējā spēlē ar 2:1, kad abus vārtus guva Marks Smuļko.

FK Jēkabpils/JSC – Skonto FC

28.08 | 16:00 | Jēkabpils SC stadions – Pēc nu jau astoņiem kopvērtējumā atņemtajiem punktiem Skonto FC komanda turnīra tabulā atkāpusies uz septīto vietu desmit punktus nopakaļus otrajai pozīcijai. Cerības uz augstu vietu sezonas izskaņā rīdzinieki gan nav zaudējuši, un to komanda noteikti centīsies apliecināt Jēkabpilī. Pretim stāsies vienība, kas kopvērtējumā apsteidz divus konkurentus un pēc 13. augustā izcīnītās trešās uzvaras šosezon nākamās divas spēles zaudējusi ar kopējo vārtu attiecību 0:16. Šo pretinieku pirmā apļa savstarpējā mača iznākums bija Skonto FC uzvara ar 4:1.

Preiļu BJSS – AFA Olaine/SK Super Nova

28.08 | 16:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Olaines komanda pašlaik var lepoties ar garāko uzvaru sēriju turnīrā, kas stiepjas jau astoņu maču garumā. Pārspējot vairākus no tiešajiem konkurentiem, olainieši turnīra tabulā pakāpušies uz ceturto vietu trīs punktus un spēli rezervē aiz Rēzeknes pārstāvjiem. Kāju priekšā šīs komandas ambīcijām centīsies pielikt futbolisti no Preiļiem, kuri iepriekšējā kārtā svinēja savu trešo uzvaru sezonā. Kopvērtējumā Preiļu BJSS gan joprojām apsteidz tikai Saldus pārstāvjus. Kad šīs komandas tikās pirmajā aplī, AFA Olaine/SK Super Nova, pateicoties trim Vugara Askerova gūtajiem vārtiem, triumfēja ar 5:0.

FK Ogre – FK Auda

28.08 | 18:00 | Ogres stadions – Gaidāmās spēles mājinieki trijās no pēdējām četrām kārtām tikušies ar kādiem no turnīra favorītiem, kas tiem pašlaik liek meklēt galu četru zaudējumu sērijai. Tikmēr FK Auda, izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, iepriekšējā kārtā aizvadīja aizraujošu cīņu pret Olaines vienību. Trīs vārtus ķekavnieku labā guva japānis Takeshi Okamoto, tomēr mača izskaņā tika piedzīvots zaudējums ar 3:4. Turnīra tabulā FK Auda ir sestā, bet pirmajā aplī Ogres futbolisti tika uzvarēti ar rezultātu 3:0.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija