Pirmdien, 22. augustā, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja sagatavoto lēmumprojektu, ar kuru atceļ Rīgas domes lēmumu par pašvaldībai piederošā stadiona Krišjāņa Barona ielā 116 nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai (LFF). Šajā teritorijā pēc LFF iniciatīvas bija plānots realizēt sporta kompleksa rekonstrukciju ar mērķi tajā atklāt mūsdienīgu futbola stadionu, kas būtu piemērots pašmāju futbola klubiem, jauniešu izlasēm un nacionālajai valstsvienībai, kā arī apkārtējo Rīgas skolu skolniekiem un māju iedzīvotājiem.

Kā iepriekš jūlijā, izanalizējot pieejamos finanšu resursus un citus saistītos apstākļus, secināja LFF Valde, bez būtiska valsts, pašvaldības un/vai privātā investora atbalsta projekta sekmīga turpināšana nav iespējama.

Pilns Rīgas pašvaldības paziņojums par teritoriju Kr. Barona ielā

Plašāk par LFF Valdes 14. jūlija sēdē pausto

LFF vērtējumā Rīgas pašvaldības lēmums par zemes atgūšanu savā pārvaldībā ir loģisks, jo abas puses bija vienojušās par zemes bezatbildības nonākšanu LFF lietošanā ar nosacījumu, ka LFF izdodas piesaistīt visus nepieciešamos finansiālos resursus projekta īstenošanai. Esam pateicīgi pašvaldībai par līdzšinējo sadarbību gan centienos īstenot šo projektu, gan citās futbola infrastruktūras attīstīšanas aktivitātēs.

Par tālākajiem soļiem, kas saistīti ar situāciju Latvijas futbola infrastruktūrā, LFF Valde diskutēs nākamajā tikšanās reizē 30. augustā. LFF turpinās aktīvi pārstāvēt Latvijas futbola intereses Rīgas stadiona "Daugava" atjaunošanas un būvniecības projekta ietvaros, kā arī, ņemot vērā Kr. Barona ielas sporta kompleksa rekonstrukcijas projekta pašreizējo neīstenošanos, izstrādā stadionu nodrošinājuma plānu nacionālās futbola izlases spēļu organizēšanas vajadzībām vidējā termiņā (četri gadi).


Latvijas Futbola federācija