Sestdien un svētdien sešās Latvijas pilsētās – Ķekavā, Brocēnos, Rīgā, Rēzeknē, Preiļos un Ogrē – tiks aizvadītas septiņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 19. kārtas spēles.

FK Auda – AFA Olaine/SK Super Nova

20.08 | 14:00 | Audas stadions, Ķekava – Šis mačs noteikti būs viens no saistošākajiem gaidāmajā kārtā, jo savā starpā tiksies kopvērtējuma tabulas septītās un ceturtās vietas īpašnieki, kurus pašlaik šķir trīs punkti. Salīdzinājumā ar ķekavniekiem, Olaines pārstāvji aizvadījuši par vienu spēli mazāk, turklāt komanda pašlaik ir pamatīgā pacēlumā. Izcīnītas jau septiņas uzvaras pēc kārtas, bet īpaši zīmīgs šīs panākumu sērijas sasniegums tika iespēts iepriekšējā kārtā, kad AFA Olaine/SK Super Nova ar 3:0 pārspēja pārliecinošos kopvērtējuma līderus SK Babīte un sagādāja tiem pirmos zaudētos punktus šosezon. FK Auda tikmēr var lepoties ar diviem panākumiem pēc kārtas, kas komandai ļauj būt vienai no kopvērtējuma pirmā trijnieka tīkotājām, turklāt pirmajā aplī šo abu vienību duelī pārāki bija tieši Ķekavas futbolisti – 2:1.

JFK Saldus – Valmiera Glass FK/BSS

20.08 | 16:00 | Brocēnu SC stadions – Ņemot vērā JFK Saldus komandas šīs sezonas sniegumu laukumā, pārliecinoši dueļa favorīti ir valmierieši. Vidzemes pārstāvji centīsies izcīnīt savu ceturto panākumu pēc kārtas un turpināt dzīties pakaļ kopvērtējuma vicelīderiem no Rēzeknes FA/BJSS, no kuriem viņi atpaliek par vienu punktu. Saldus futbolisti, kuri pirmajā aplī Valmieras komandai zaudēja ar 0:8, joprojām ir savu pirmo punktu meklējumos.

RTU FC – FK Smiltene/BJSS

20.08 | 16:00 | RTU stadions, Rīga – Šis duelis solās būs izteikti principiāls, jo abas komandas pašlaik atrodas tūdaļ aiz kopvērtējuma vadošā septiņnieka. Ja tās cer atlikušajā sezonas daļā iesaistīties cīņā par godalgām, trīs punkti abām ir ļoti nepieciešami. Kamēr rīdzinieki pēdējos mačos ir mazliet atkopušies no ieilgušās neveiksmju sērijas, gūstot divas uzvaras trīs spēlēs, Smiltenes futbolisti tieši pretēji lielisko formu ir mazliet zaudējuši, nesenākajās četrās cīņās ciešot trīs neveiksmes. Neizšķirts 1:1 – tāds bija abu komandu pirmā apļa dueļa iznākums.

Rēzeknes FA/BJSS – FK Jēkabpils/JSC

20.08 | 16:00 | Rēzeknes OC mākslīgā seguma laukums – Iepriekšējā kārtā ar 5:0 uzvarot JFK Saldus komandu, jēkabpilieši beidzot pārtrauca astoņu neuzvarētu spēļu sēriju, kas ilga kopš 29. maija. Tas komandai noteikti kalpos kā emocionālais lādiņš mačā pret kopvērtējuma otrās vietas īpašniekiem no Rēzeknes, kuri pirmajā aplī pārspēja Jēkabpils spēlētājus ar rezultātu 6:1.

Skonto FC – FK Staiceles Bebri

20.08 | 17:00 | Rīgas 49. vidusskolas stadions – Abu komandu sniegums pēdējo piecu maču nogrieznī bijis identisks, katrai no tām izcīnot pa septiņiem punktiem. Kamēr Skonto FC šie rezultāti likuši atkāpties uz kopvērtējuma sesto vietu piecus punktus aiz Rēzeknes komandas, Staiceles pārstāvji pakāpušies uz 11. pozīciju un ir tikai punktu aiz labāko desmitnieka. Pirmajā aplī rīdzinieki šo vienību savstarpējā spēlē uzvarēja ar 5:2.

Preiļu BJSS – JDFS Alberts

21.08 | 14:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Gaidāmās spēles laukuma saimnieki bez punktiem ir trīs spēlēs pēc kārtas, bet bez uzvarām tā ir pēdējos piecos mačos. Kopvērtējumā Preiļu komanda ir priekšpēdējā četru punktu atstatumā no 13. pozīcijas. Savukārt JDFS Alberts noslēdz turnīra tabulas labāko desmitnieku, cenšoties aiz sevis noturēt gan Staiceles, gan Ogres futbolistus. Iepriekšējās sešās cīņās piedzīvoti trīs zaudējumi un sakrāti septiņi punkti. Aprīlī notikušajā pirmajā abu vienību tikšanās reizē ar 2:0 pārāki bija galvaspilsētas pārstāvji.

FK Ogre – SK Babīte

21.08 | 17:00 | Ogres stadions – Neskatoties uz iepriekšējā mačā piedzīvoto pirmo zaudējumu šosezon, SK Babīte futbolistu pozīcijas kopvērtējuma galvgalī joprojām ir ļoti pārliecinošas, jo tās pārsvars pār saviem sekotājiem ir 11 punkti. Šoreiz līderus eksaminēs FK Ogre komanda, kas nav uzvarējusi kopš 25. jūnija un turnīra tabulā atrodas 12. pozīcijā. Pirmajā aplī SK Babīte uzvarēja Ogres vīrus ar rezultātu 3:1.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija