Trešdien, 13. jūlijā, fitnesa un veselības izglītības centrā "SUNFIT", Rīgā notika Latvijas nacionālās futbola izlases fizioterapeita, LFF Sporta medicīnas un pētniecības nodaļas vadītāja, sporta zinātnes doktora Artūra Ivuškāna sagatavotās grāmatas "Vingrinājumi muguras veselībai" prezentācija. Pasākuma laikā autors iepazīstināja klātesošos ar grāmatas tapšanas motīviem, kā arī kopā ar asistenti demostrēja vairākus praktiskus vingrinājumus.

 Grāmatas prezentēšanas pasākuma fotogalerija (FOTO - LFF)

Grāmatā sniegta pamatinformācija par muguru veidojošā ķermeņa struktūrām un pareizu fiziskās slodzes dozēšanu. Tajā arī apkopots plašs vingrinājumu klāsts mugurkaula, muguras muskuļu, saišu un cīpslu attīstīšanai un stiprināšanai. Vingrinājumi iedalīti atkarībā no grūtības pakāpes jeb to izpildei nepieciešamā sagatavotības līmeņa.

Grāmatas ievadā autors raksta: "Grāmatas galvenais mērķis ir nevis palīdzēt apzināties iespējamo sāpju iemeslu, bet gan piedāvāt informāciju, kuru izmantojot var no sāpēm izvairīties. Kā arī, protams, sāpju gadījumā tās pēc iespējas efektīvāk samazināt. Grāmatā piedāvātā materiāla pamata mērķauditorija ir fiziskās veselības veicināšanas speciālisti un studenti, kā arī fiziski aktīvi cilvēki, kuriem rūp savas veselības veicināšana, un cilvēki, kuri vēlas paplašināt un/vai pilnveidot savas zināšanas un redzesloku. Šis materiāls dod iespēju to darīt metodiski pareizi. Grāmata veidota kā palīglīdzeklis vai praktiska rokasgrāmata, kura iezīmē autora praktiskajā darbā izmantotās vadlīnijas; tām sekojot, iespējams nodrošināt un uzlabot mugurkaulāja struktūru fizisko veselību. Grāmatā aprakstīto metodiku, nezaudējot efektivitāti, ir iespējams pielāgot jebkura fiziskās sagatavotības līmeņa interesentam."

Latvijas Futbola federācija (LFF) apsveic Artūru Ivuškānu ar paveikto darbu un grāmatas izdošanu, kā arī novēl katram Latvijas iedzīvotājam rūpēties par savas muguras un visa ķermeņa veselību!


Latvijas Futbola federācija