Pēc astotās kārtas Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajā "SynotTip" Rīgas minifutbola turnīrā noskaidrotas trīs no četrām komandām, kuras nodrošinājušas dalību Augstākajā līgā sacensību nākamajā etapā. To vidū ir pašreizējā līdere "SFS", kas, pateicoties savai uzvarai un tiešo konkurentu punktu zaudēšanai, atgriezusies pirmajā vietā, kā arī "Baltic International Bank" (BIB) un FC "Caramba Riga".

"SFS" turnīru sāka ar piecām izcīnītām uzvarām, bet pēc tam piedzīvoja divas neveiksmes, tādējādi uz brīdi zaudējot čempionāta līderes pilnvaras. Pirmā etapa priekšpēdējā kārtā trīs Aleksandra Čekulajeva un divi Pāvela Jermilina vārtu guvumi ļāva "SFS" kaldināt 5:1 panākumu pār "JakoSport&HELA" un atgriezties pirmajā pozīcijā. Turklāt savas pozīcijas sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā nostiprināja A.Čekulajevs, kurš ar 14 rezultatīviem raidījumiem šobrīd par pieciem vārtu guvumiem apsteidz tuvāko sekotāju Arturu Rucko ("AMOKO").

Abas sīkstākās "SFS" konkurentes šīs kārtas ietvaros cīnījās neizšķirti. "BIB" mačā ar ceturtajā vietā esošo "FREE" vārti netika gūti, kamēr FC "Caramba Riga" tikai otrajā puslaikā izglābās no zaudējuma mačā pret "Impakt", no 0:2 deficīta panākot 2:2. Vārtus guva Ruslans Agafonovs un Maksims Piļakovs, savukārt "Impakt" labā abas reizes spēles protokolā atzīmējās Aleksandrs Čapulis.

Čempionāta tabulā "SFS" (18), kā arī 17 punktus iekrājušās "BIB" un FC "Caramba Riga" pirms noslēdzošās pirmā etapa kārtas vairs nevar izkrist no vadošā kvarteta, tādējādi ir garantējušas ceļazīmi uz dalību Augstākajā līgā. Savukārt uz atlikušo ceturto vakanci reālo pretendentu loks ir pietiekoši liels - pamatotas cerības aizķerties četriniekā var lolot vismaz piecas komandas, no kurām 13 punkti ir "FREE", "Industrial Steel Group", "JakoSport&HELA" un "Impakt", bet 12 - "AMOKO".

No šo komandu veikuma astotajā kārtā jāizceļ "Industrial Steel Group" minimālais 1:0 triumfs pār 12. pozīcijā esošo "SALONS.LV" (vienīgie vārti Sergejam Morevam), kā arī "AMOKO" rezultatīvā duelī svinētā uzvara pret sacensību kopvērtējuma pastarīti "DSV Transport" - 4:2.

Vēl no pārējiem rezultātiem jāatzīmē turnīra tabulas vidusdaļās komandu "JUVS" un "LSG SKY CHIEFS" savstarpējais neizšķirts (1:1), "RTO" uzvaru pār FC "Petrow" (3:0), kā arī "Marshal FC" panākums pret "ASK Kadaga" (3:0).

Plašāk uzzini ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija