Izcīnot divus panākumus pērnās nedēļas šķērsgriezumā, uz otro vietu Rīgas futbola čempionātā pacēlusies pagājušās sezonas čempione FC "Caramba Riga", kas tādējādi no līderes "Rīnūži/BEITAR" atpaliek vairs tikai divus punktus. Tikmēr trešajā pozīcijā, neraugoties uz diviem piedzīvotajiem zaudējumiem, šobrīd ierindojas "Salaspils" FS vienība.

Divi Sergeja Golubeva un vieni Vitālija Makejeva vārtu guvumi ļāva FC "Caramba Riga" vienībai ļoti svarīgā mačā ar 3:1 uzveikt tiešo sāncensi "Salaspils" FS vienību, kurai vienīgo reizi precīzi sita Ruslans Keirāns. Tikmēr cīņa starp turnīra vicelīderi un kopvērtējuma pastarīti "Optibet Traktors" nenotika, jo pēdējā nespēja pulcēt sastāvu, tādējādi saņemot tehnisko zaudējumu. Jāpiebilst, ka šis mačs bija čempionātā pirmais, kam vajadzēja notikt pēc atjauninātajiem Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) futbola noteikumiem, kas Latvijas mērogā stājas spēkā no šā gada 1. jūlija.

Pašreizējā Rīgas čempionāta līdere "Rīnūži/BEITAR", kas turnīrā startē ārpus konkurences, savā vienīgajā pērnās nedēļas cīniņā ar 5:0 lika kapitulēt "AMOKO/02", divus vārtus gūstot Aleksandram Čekulajevam, kurš ar kopumā 28 trāpīgiem raidījumiem arvien ir pārliecinošs sacensību rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr jau minētā "Salaspils" FS komanda piedzīvoja neveiksmi arī savā otrajā mačā, piekāpjoties "Olaine" vienībai – 0:1. Vienīgo reizi 90 minūšu laikā vārti tika gūti pirmā puslaika sākumā, kad precīzs sitiens padevās Ričardam Jirgensonam. Neraugoties uz diviem zaudējumiem nedēļas gaitā, salaspilieši saglabāja vietu turnīra tabulas pirmajā trijniekā.

Citā mačā divi Alekseja Rosohas vārtu guvumi ļāva SK "Babīte 2" ar 4:0 sagraut "Optibet Traktors", kamēr vēl viena turnīra favorītu lokam pieskaitīta komanda "Monarhs-Flaminko" līdz ar Dmitrija Prohorova 84. minūtē realizēto izšķirošo precīzo sitienu ar 3:2 pārspēja SK "Upesciems".

No atlikušajām spēlēm vēl jāizceļ "Dinamo Rīga" pēc četru neuzvarētu maču sērijas sasniegtais triumfs pār FK "Fortūna/Ogre" (4:2), kā arī "Riga United FC" minimālais panākums pret SK “Upesciems" - 1:0.

Ja turnīra vadošajam trijniekam ir izdevies neliels atrāviens pār konkurentēm, tad tālākais izkārtojums kopvērtējumā ir visnotaļ blīvs - komandas, kas ieņem vietas no ceturtās līdz septītajai, izkārtojušās trīs punktu intervālā. To vidū ietilpst SK "Babīte 2" (18), "AMOKO/02", "Riga United FC" (abām pa 16) un "Monarhs-Flaminko" (15), kamēr vēl turpat netālu atrodas arī "Progress/Super Nova" (13) un FK "Fortūna/Ogre" (12).

Plašāk uzzini ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija