Šo piektdien, 6. maijā, ar četrām spēlēm RTU mākslīgajā futbola laukumā (Daugavgrīvas ielā 56, Rīgā) sāksies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais tradicionālais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts, kas ir masveidīgākās šāda futbola paveida sacensības Latvijas galvaspilsētā. Šogad turnīrā piedalīsies 16 dalībnieces, LFF.lv informēja Rīgas Futbola federācija.

Salīdzinājumā ar 2015. gada vasaras sezonu, sacensībās šogad startēs par četrām vienībām mazāk, kas saistāms ar vairāku līdzšinējo dalībnieču pievēršanos lielajam futbolam. Komandu pulkā ir divas jaunpienācējas – “JakoSport&Hela” un “LSG SKY CHIEFS” -, bet pārējās 14 dalībnieces, no kurām dažas mainījušas nosaukumu, ir no pērnā gada komandu saraksta.

No iepriekšējās sezonas vienībām ar nosaukumu “SFS” startēs Augstākās līgas čempione “Sportima-Nikars”, tāpat piedalīsies vēl trīs no sešām pērn šo līgu pārstāvošajām komandām – sudraba medaļniece “02”, kā arī “Baltic International Bank” (BIB) un “SALONS.LV” (pērn “Rīgas Pašvaldības policija”), bet pauzi šovasar “ņēmušas” FC “Raita” un SK “Monarhs”.

Tikmēr no 2015. gada labākā Pirmās līgas trio laukumā šovasar redzēsim čempionvienību “AMOKO”, bet divas pārējās medaļu laureātes “BEITAR” un “DSV Transport” šogad turnīrā nepiedalīsies. Tāpat dalībnieku pulkā vairs nebūs “MBF” un “Arkādija”.

Spēles, kā ierasts, risināsies piektdienu vakaros un svētdienās orientējoši līdz augusta izskaņai, kad plānota arī tradicionālā Rīgas minifutbola kausa izcīņa. Minimālas izmaiņas skārušas izspēles formātu – vispirms čempionāta pirmajā posmā dalībnieces pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā) izspēlēs līdzšinējo septiņu vietā deviņus mačus, savukārt otrajā sacensību etapā sadalīsies divās līgās atkarībā no pirmā posma rezultātiem.

Augstākajā līgā otrajā etapā spēlēs četras pirmā posma labākās komandas, aizvadot katra ar katru vienu maču, savukārt Pirmajā līgā otrajā posmā komandas aizvadīs vēl trīs spēles pēc Šveices sistēmas, ņemot līdzi pirmā etapa visus savāktos punktus. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām otrajā etapā Pirmajā līgā būs pieļaujama komandu atkārtota savstarpējā tikšanās.

Kā minēts, uzreiz pēc regulārā čempionāta noslēguma 28. augustā plānots kausa izcīņas turnīrs, kurā dalībnieces savā starpā cīnīsies pēc zibensturnīra formāta.

Jau ziņots, ka 2015. gadā vasaras minifutbola Augstākajā līgā triumfēja “Sportima-Nikars”, Pirmajā līgā uzvaras laurus plūca “AMOKO”, bet kausa izcīņā nepārspēta palika FC “Petrow”.


Informāciju un publicitātes foto sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija