Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās divi ar futbola tiesāšanu saistīti semināri, kas bija veltīti komanda.lv Pirmās līgas čempionāta tiesnešiem un Latvijas Futbola federācijas (LFF) inspektoriem.

Komanda.lv Pirmās līgas tiesnešiem un tiesnešu asistentiem veltītais seminārs 21. februārī norisinājās Olimpiskā sporta centra (OSC) telpās. Pavisam uz semināru tika uzaicināti 38 tiesneši un asistenti, tajā skaitā arī septiņi kandidāti no LFF Tiesnešu akadēmijas. Vadošie Latvijas tiesnešu instruktori Andrejs Sipailo un Sergejs Braga klātesošos iepazīstināja ar jaunajiem UEFA videoklipiem un futbola noteikumu traktējumu, bet LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Vadims Čerņikovs uzsāka diskusiju saistībā ar tiesnešu tēlu, kā arī par tādām tiesnešu sniegumam būtiskām lietām kā fiziskā sagatavotība, spēles noteikumu zināšana un pielietošana.

Semināra laikā klātesošie savas zināšanas pārbaudīja video un teorijas testā. Nākamreiz Pirmās līgas tiesneši un asistenti seminārā tiksies pirms Pirmās līgas čempionāta sākuma.

LFF novēl visiem tiesnešiem un asistentiem labi sagatavoties čempionātam! 

Tāpat šogad agrāk nekā citus gadus LFF inspektori tikās pirmssezonas seminārā, kas 20. februārī arī notika OSC telpās. Semināra ietvaros teorētiskajā testā tika pārbaudītas inspektoru zināšanas, kā arī tika apspriesta inspektora ziņojuma aizpildīšana un spēles noteikumu interpretācija. Īpaša vērība tika pievērsta ar inspektora tēlu saistītiem jautājumiem, kā arī jaunajiem no UEFA saņemtajiem materiāliem. Pavisam seminārā piedalījās 22 inspektori no visiem Latvijas reģioniem.

LFF ir pateicīga dalībniekiem par semināru un novēl veiksmīgu sezonu!


Latvijas Futbola federācija