No 7. līdz 9. decembrim Daugavpilī tika aizvadīts treneru izglītības seminārs, kuru vadīja speciālisti no Latvijas Futbola federācijas (LFF) un BFC Daugavpils. Semināra mērķis bija dot iespēju treneriem no reģioniem piedalīties teorētiskajā un praktiskajā darbā ar BFC Daugavpils bērnu grupām.

Pirmās divas semināra dienas tika veltītas treniņu nodarbību plānošanai un vadīšanai. Treneri izstrādāja treniņu plānu un futbola mini festivālu, ko īstenoja praksē ar U-7 un U-12 vecuma bērniem. Semināra dalībnieki iepazinās ar BFC Daugavpils akadēmijas darba organizāciju un spēlētāju sagatavošanas sistēmu, bet treneri iepazīstināja ar savām futbola organizācijām, kā arī dalījās pieredzē par savu darba filozofiju, mērķiem un uzdevumiem.

 Video apskats no semināra Daugavpilī

Semināra trešajā dienā BFC Daugavpils treneris Kirils Kurbatovs prezentēja akadēmijas spēlētāju individuālās sagatavošanas sistēmu un treniņu principus.

Semināra laikā treneri patstāvīgi izstrādāja un aizstāvēja nedēļas plānu (mikrociklu) U-10, U-11 un U12 bērnu vecuma komandām.

Latvijas Futbola federācija izsaka pateicību BFC Daugavpils akadēmijai, īpaši akadēmijas direktoram Andrejam Sipailo, treneriem Kirilam Kurbatovam, Jevgēnijam Maksimčukam un Dmitrijam Bogdanovam par palīdzību semināra organizēšanā un treneru grupas uzņemšanu akadēmijā. 

Jevgēnijs Maksimčuks (FBC Daugavpils treneris):

“Jaunajiem futbolistiem no BFC Daugavpils tika sniegtas neaizmirstamas pozitīvas emocijas. Es kā treneris par to ļoti priecājos. Esmu pateicīgs visiem semināra dalībniekiem, kas piedalījās šajā pasākumā, jo bija patīkami un lietderīgi strādāt ar treneriem no citiem Latvijas klubiem. Ņemot vērā to, ka mēs visi strādājam bērnu labā,  ar pārliecību varu teikt, ka svētki ir izdevušies gan bērniem, gan arī treneriem.”

Antons Ciematnieks (FC Aizkraukle treneris):

‘’Daudz uzzinu par treniņu saturu un metodiku citās futbola skolās vai klubos. Ļoti patika treniņu nodarbību sastādīšana grupās ar noteiktu uzdevumu. Interesanti un pat ar nelielu satraukumu bija organizēt un vadīt bērnu nodarbības sev svešā vidē. Komunicējoties ‘uzpeld’ treniņu vingrinājumi, ko jau kādu laiku neesam lietojuši. Ir iespēja salīdzināt bērnu sniegumu semināra laikā ar sava kluba bērnu sniegumu, kā arī uzzināt daudzu kluba bērnu darbību ārpus nodarbībām. Tika izveidoti kontakti un atrasti domubiedri’’.

SEMINĀRA DALĪBNIEKI:

  • Antons Ciematnieks – FC Aizkraukle
  • Jānis Rukmanis – Madonas BJSS
  • Gatis Mašals – JFA Jelgava
  • Ilmārs Boris – SK Babīte
  • Georgijs Benskis – SK Kengaroos (Salaspils)
  • Kirils Mitins – FK Ventspils OC
  • Jevgēnijs Zeļenkovs – FK Krāslava
  • Jevgēnijs Maksimčuks – BFC Daugavpils
  • Dmitrijs Bogdanovs – BFC Daugavpils 

FOTO: Vitālijs Kaušelis

Latvijas Futbola federācija