Latvijas nacionālā futbola izlase uzsākusi gatavošanos draudzības spēlei ar Ziemeļīriju. Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā interviju ar valstsvienības uzbrucēju Artjomu Rudņevu, kurš iepriekšējo reizi izlases kreklā laukumā devās 2014. gada 16. novembrī izbraukumā pret Nīderlandi. Intervijā futbolists raksturo šo gadu savā karjerā un personīgajā dzīvē, kā arī pauž apņēmību palīdzēt Latvijas izlasei nākotnē.

INTERVIJA AR ARTJOMU RUDŅEVU

LFF.lv: Artjom, ar kādām emocijām sagaidi izlases treniņnometni pirms spēles ar Ziemeļīriju? Vai esi gatavs palīdzēt komandai?

Artjoms Rudņevs: “Protams, ir patīkami atkal no Mariana Pahara puses saņemt uzaicinājumu un atrasties šeit, Latvijas izlasē! Šis gads man bijis grūts gan karjerā, gan arī ģimenes apstākļu dēļ. Protams, bija pienācis laiks kaut ko mainīt. Ar Marianu Paharu mums bija saruna, un pēc abpusējas vienošanās nonācām pie kopsaucēja, ka man ir jāspēlē un jācenšas palīdzēt komandai. Man ir prieks atkal atrasties Latvijas nacionālajā izlasē! Es centīšos atdot visus spēkus un palīdzēt komandai, kā vien spēšu.”

LFF.lv: Vai esi sekojis izlases spēlēm “EURO 2016” kvalifikācijas ciklā? Kā Tu vērtē komandas pašreizējo rādīto sniegumu?

Artjoms Rudņevs: “Praktiski visas spēles esmu vērojis ar interneta starpniecību. Pastāvīgi uzturēju kontaktu ar Andri Vaņinu. Vienmēr esmu atbalstījis komandas biedrus izlasē. Runājot par šodienu, tad ir redzama konkurence uzbrucēju grupā. Es to redzu pats, un arī Marians Pahars ir licis noprast, ka komandā tā ir. Izsauktajā sarakstā ir četri uzbrucēji un katrs no viņiem cīnās par tiesībām spēlēt sākumsastāvā. Vienlaikus trenerim teicu, ka arī turpmāk būšu gatavs braukt uz izlasi un pierādīt, ka esmu gatavs spēlēt šādā līmenī un būt pamatsastāvā.”

LFF.lv | Vai šobrīd Tev personīgi nepietrūkst tas laiks, kad nespēlēji izlasē šogad?

Artjoms Rudņevs: “Kā jau teicu, šis gads izvērtās ne visai stabils man personīgi gan klubā, gan arī personīgajā dzīvē. Nozīmīgu lomu manā dzīvē ieņem tieši mana ģimene. Tāpēc es koncentrējos vairāk ģimenei."

LFF.lv: Kā Tu šobrīd novērtē savu fizisko kondīciju? Vai esi gatavs atgriezties laukumā un spēlēt par visiem 100 procentiem?

Artjoms Rudņevs: “Protams, šobrīd man ir vēlēšanās atkal sevi pierādīt laukumā. Tieši tāpēc iepriekšējos mēnešus esmu pierādījis sevi treniņos un spēlēs Hamburgas dublieru komandas rindās, ka es varu spēlēt galvenās komandas sastāvā. Pēdējā laikā ir daudzi apstākļi, tostarp, klubā atnācis jauns galvenais treneris un sporta direktors, kā ietvaros viss strauji mainījies.

Attiecībā par manu spēlēšanu Hamburgas U-23 komandas rindās – tas bija mans personīgais lēmums. Es parunāju ar treneri. Teicu, ka man nepieciešama spēļu prakse, lai sajustu atkal to, ko nozīmē spēlēt visas 90 minūtes vismaz tādā – dublieru – līmenī. Aizvadītajās divās spēlēs guvu divus vārtus. Es jūtu, ka šobrīd jau esmu izsalcis pēc gūtajiem vārtiem!

Apzinos, ka tagad arī Latvijas izlasē man par vietu sastāvā ir jākonkurē ar citiem spēcīgiem uzbrucējiem. Viss ir atkarīgs tikai no manis paša – kā es strādāšu treniņos. Protams, tikai galvenais treneris beigās noteiks, kurš spēlēs sastāvā... Katrs no futbolistiem, tostarp, arī es, vēlas spēlēt sākumsastāvā savā valstsvienībā!”

LFF.lv: Kā Hamburgas klubs noreaģēja uz Tavu izsaukumu Latvijas izlasē esošajā situācijā?

Artjoms Rudņevs: “Viss kārtībā. Kāds varbūt arī ar humoru pateica, ka – redz, nospēlējis divas spēles dublieros un jau nopelnījis izsaukumu izlasē, taču tas nav svarīgākais. Vienmēr daudz būs atkarīgs no tā, kā futbolists trenējas un spēlē. Kad spēlētājam ir spēļu prakse, protams, viņš atkal būs labā kondīcijā un labā formā.”

LFF.lv: Vai ikdienā Tu trenējies kopā ar Hamburgas kluba pirmo sastāvu? Kādu Tu redzi savu nākotni klubā?

Artjoms Rudņevs: “Jā, klubs uzreiz pateica, ka, neskatoties ne uz ko, es trenēšos ar komandas pirmo sastāvu. Treniņos jāpierāda sevi un tad viss būs atkarīgs no manis paša. Šobrīd man ir līgums ar Hamburgas klubu. Protams, es neapstāšos karjeras izaugsmē. Jau šobrīd ir veikts pozitīvs solis uz priekšu – esmu atgriezies Latvijas izlasē. Tas varbūt šobrīd nav rādītājs nevienam, jo, pirmkārt, jau man pašam sevi šeit vēl jāpierāda. Ja reiz esmu izsaukts izlasē, tātad arī treneris manī kaut ko saskata. Tāpat vien viņš mani neizsauca. Tas nozīmē, ka ir cerības pierādīt sevi arī draudzības spēlē ar Ziemeļīriju. Atkārtošos – ir patīkami būt atkal šeit. Tagad jādara viss iespējamais, lai palīdzētu Latvijas izlasei!”

LFF.lv: Kādas ir Tavas domas par Latvijas izlases jauno kvalifikācijas ciklu – ceļu pretim 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijai?

Artjoms Rudņevs: “Šobrīd kādas konkrētas prognozes šajā jautājumā izteikt būtu pāragri. Redzams, ka šobrīd visi māk spēlēt futbolu un, neatkarīgi no tā, kāda ir komanda, arī citu valstu futbolisti spēlē labā līmenī. Protams, jau šodien sācies jauns kvalifikācijas cikls izlasei. Mūsu treneris zina, ko viņš dara... Tiek gatavots plāns, tostarp, attiecībā uz draudzības spēlēm, kur un pret ko spēlēt. Katram spēlētājam šajā situācijā jābūt gatavam jebkurā brīdī doties izlases sastāvā un palīdzēt komandai!”


Intervija ierakstīta 10. novembrī izlases nometnes sākumā.

Latvijas Futbola federācija