Krišjāņa Barona ielas 116A sporta kompleksā piektdien, 6. novembrī, norisinājās īpašs draudzības spēļu turnīrs, kurā piedalījās sporta kompleksa gaidāmajos rekonstrukcijas darbos iesaistītās puses un mediju pārstāvji. Ar šo svinīgo pasākumu tika uzsvērta nepieciešamība godināt šī futbola stadiona vēsturi un tā līdzšinējo nozīmīgumu Latvijas futbola sabiedrībai.

Četru komandu draudzības spēļu turnīrā piedalījās pārstāvji no sporta kompleksa ģenerālbūvuzņēmēja SIA "Arčers", sporta kompleksa arhitekta SIA "REMM", Latvijas Futbola federācijas (LFF) un medijiem. Bez zaudējumiem izpalika vienīgi būvnieku un mediju komandas, bet pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja būvnieki, kas izšķirošajā mačā pret mediju komandu atspēlēja divu vārtu deficītu un panāca sev vēlamo neizšķirtu 2:2.

 Draudzības spēļu turnīra fotogalerija

Klātesošos ar uzrunām sveica gan stadiona projekta vadītājs Vladimirs Žuks, gan LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, bet pēc pasākuma visi uz spēli aicinātie sēdās pie kopīga vakariņu galda, atceroties Krišjāņa Barona ielas stadiona vēsturi un ielūkojoties tuvākajā nākotnē, kas Latvijas futbolam dos jaunas mājas. Kā zināms, sporta kompleksu plānots rekonstruēt ar mērķi tā teritorijā līdz 2017. gada 31. maijam atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu LFF pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu.

Pašlaik sporta kompleksa rekonstrukcijas darbu tālākai virzībai tiek gaidīta tehniskā projekta galējā saskaņošana. Atkarībā no tehniskā projekta saskaņošanas termiņiem un tobrīd valdošajiem laikapstākļiem, teritorijā tiks uzsākti pirmie būvdarbi jeb būvlaukuma sagatavošana.

Līdz ar pirmo būvdarbu sākšanos visa aktuālā informācija par sporta kompleksu būs atrodama mājaslapā www.futbolamajas.lv.

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī Latvijas futbola muzejs, rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par Latvijas futbola mājām.


Latvijas Futbola federācija