Gaidāmajā nedēļas nogalē tiks atklāts komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas otrais spēļu aplis. Sešas no 16. kārtas cīņām norisināsies sestdien, 1. augustā, bet atlikušie divi mači sekos svētdien, 2. augustā.

Visas kopvērtējuma vadošā četrinieka komandas savas 16. kārtas spēles aizvadīs sestdien, turklāt visiem klubiem paredzētas izbraukuma cīņas. Pašlaik kopvērtējuma augšgalā līderi FC Caramba/Dinamo var baudīt divu punktu pārsvaru pār Valmiera Glass FK/BSS un Rīgas Futbola skolu, bet vēl par četriem punktiem atpaliek FK 1625 Liepāja futbolisti.

Šīs sezonas sacensību debitanti FC Caramba/Dinamo kā vienīgie pirmo apli noslēdza bez piedzīvotiem zaudējumiem, bet pie uzvarām komanda tikusi pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas. Šoreiz tai pretiniekos būs Salaspils komanda, kas spēli sestdien plkst. 18:00 uzņems Ogres ģimnāzijas stadionā. Abu vienību pirmā apļa savstarpējā cīņā rīdzinieki bija pārāki ar 2:0, bet Salaspils iepriekšējā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju un pašlaik kopvērtējumā ieņem 11. vietu.

Vērā ņemama uzvaru sērija pašlaik padodas arī Rīgas Futbola skolai, kas nepārspēta ir jau sešās cīņās pēc kārtas. Sestdien plkst. 17:00 rīdzinieki viesosies pie AFA Olaine futbolistiem Olaines pilsētas stadionā. Olainieši kopvērtējumā pašlaik noslēdz labāko desmitnieku, bet abu klubu pirmā apļa tikšanās reizē pārāki ar 1:0 bija Rīgas pārstāvji.

Līdzās Rīgas Futbola skolai kopvērtējumā ir Valmiera Glass FK/BSS, kas sestdien plkst. 16:00 tiksies ar FK Staiceles Bebri komandu LFF treniņu centrā "Staicele". Pirmajā aplī šo komandu mačā valmierieši bija pārliecinoši labāki ar 5:0, tomēr Staiceles pārstāvju sniegums pēdējās kārtās ir uzlabojies, jo komandai pie punktiem izdevies tikt trijās no nesenākajām sešām cīņām. Tas vienībai ļāvis pakāpties no kopvērtējuma pēdējās vietas.

Kopvērtējuma vadošo četrinieku noslēdz FK 1625 Liepāja, kas sestdien 16:00 tiksies ar FK Tukums 2000/TSS komandu Tukuma pilsētas stadionā. Tāpat kā Rīgas Futbola skola un Valmiera Glass FK/BSS, arī liepājnieki šosezon piedzīvojuši tikai divus zaudējumus, savukārt tukumnieki, kas kopvērtējumā pašlaik ir devītie, zaudējuši pēdējās divas turnīra spēles. Pirmajā aplī Liepājas klubs uzvarēja Tukuma komandu savā laukumā ar 3:1.

Sestdien norisināsies vēl divas 16. kārtas spēles. Vispirms plkst. 14:00 JFK Saldus/Brocēnu NBJSS, kas pēc desmit neuzvarētu spēļu sērijas guvis divus panākumus pēc kārtas, uzņems kopvērtējuma sestajā vietā esošo FK Auda komandu, kas iepriekšējā kārtā pārtrauca četru panākumu sēriju. Savukārt plkst. 16:00 kopvērtējuma pēdējās vietas īpašniece Preiļu BJSS savā laukumā tiksies ar FK Smiltene/BJSS komandu. Smiltenieši bez uzvarām ir deviņos mačos pēc kārtas un turnīra tabulā apsteidz Preiļu komandu tikai par diviem punktiem.

Turnīra 16. kārta noslēgsies svētdien, kas vispirms plkst. 16:00 Rēzeknes FA savā laukumā tiksies ar FK Ogre komandu. Rēzeknieši, kas kopvērtējumā ir septītie, lūkos pārtraukt divu zaudējumu sēriju, bet ogrēnieši, kas tabulā apsteidz vienīgi Staiceles un Preiļu pārstāvjus, cerēs tikt pie savas trešās uzvaras šosezon. Savukārt plkst. 17:00 Jēkabpils SC stadionā sāksies spēle starp FK Jēkabpils/JSC un JDFS Alberts komandām. Pēdējos septiņos mačos jēkabpiliešu kontā ir tikai viens zaudējums, bet JDFS Alberts, kas kopvērtējumā ir piektie, lūkos pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju priekšgalā izvirzījušies FC Caramba/Dinamo futbolisti Kristaps Blanks un Takeo Ogawa, kuri guvuši pa 14 vārtiem, bet ar 13 precīziem sitieniem seko Niks Savaļnieks (Valmiera Glass FK/BSS) un Andrejs Perepļotkins (FC Caramba/Dinamo).

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija