Latvijas tiesnešu asistente Diāna Vanaga atgriezusies no UEFA Eiropas sieviešu U-19 čempionāta finālturnīra, kas šogad norisinājās Izraēlā laika posmā no 15. līdz 27. jūlijam.

Turnīra pirmo spēli Diāna Vanaga aizvadīja brigādē kopā ar galveno tiesnesi Rhona Daly (Īrija), asistenti Biljana Iskin (Austrija) un ceturto tiesnesi Lorraine Clark (Skotija). Brigāde tika nozīmēta uz atklāšanas spēli starp mājiniecēm Izraēlas komandu un vienu no turnīra favorītēm Zviedriju. Otrā spēle starp Norvēģijas un Vācijas izlašu komandām tika aizvadīta brigādē ar Ana Minič (Serbija), asistenti Susann Kung (Šveice) un Rhona Daly kā ceturto tiesnesi. Kā vērtē tiesnese, šī spēle tiesāšanas ziņā bija interesanta un aizraujoša. Pēdējā grupu turnīra dienā 21. jūlijā Diāna Vanaga kopā ar asistenti Fijke Hoogendijk (Nīderlande) asistēja galvenajai tiesnesei Esther Azzopardi Farrugia (Malta) spēlē starp Anglijas un Norvēģijas izlasēm.

Turnīra laikā tiesnešu darbu analizēja, vērtēja un noderīgus padomus sniedza tiesnešu inspektori Dagmar Damkova (Čehija), Blaženka Logarušič (Horvātija), Hilda McDermott (Īrija) un Haim Jakov (Izraēla).

Diāna Vanaga norāda, ka ļoti augsti novērtē iespēju piedalīties finālturnīrā: "Tā bija lieliska iespēja pārbaudīt sevi, savas spējas sastrādāties ar svešiem, iepriekš neredzētiem cilvēkiem gan vienā brigādē spēles laikā, gan arī ārpus futbola laukuma sadzīvē. Es gribētu domāt, ka man tas izdevās diezgan veiksmīgi, par ko jūtos gandarīta. Esmu ieguvusi ļoti pozitīvu pieredzi, jaunas zināšanas, kā arī jaunas paziņas tiesnešu lokā. Īpaši vēlos atzīmēt turnīra organizācijas augsto līmeni un tajā iesaistīto personu atsaucību un patiesu ieinteresētību notiekošajā."

No spēlēm brīvajās dienās tika organizēti treniņi, kā arī analizēti aizvadīto spēļu video momenti. Īpaši pozitīvs un neaizmirstams piedzīvojums Latvijas pārstāvei esot bijusi organizētā ekskursija uz Jeruzalemi.


Latvijas Futbola federācija