Pagājušās nedēļas svētdienā, 26. jūlijā, Rīgā norisinājās komanda.lv Pirmās līgas čempionāta tiesnešu un asistentu seminārs. Tajā visi semināra dalībnieki veiksmīgi nokārtoja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) standartiem atbilstošu fitnesa testu, pēc instruktoru ieskatiem parādot labu fiziskās sagatavotības līmeni.

Pēc fiziskās izturības testa NSB "Arkādija" stadiona laukumā notika tehniskās sagatavotības treniņš, kurā tika noslīpēts darbs ar karodziņu, pārvietošanās, pozīcijas izvēle laukumā, pārkāpumu identificēšana, kartīšu parādīšana un darbība konfrontāciju gadījumā.

Semināra teorētiskajā daļā vadošie instruktori analizēja momentus no pēdējām Latvijas "SMScredit.lv" Virslīgas, komanda.lv Pirmās un Otrās līgas čempionātu spēlēm, iesakot tiesnešiem lielāku vērību pievērst spēles vadībai. Kā izcēla viens no instruktoriem Andrejs Sipailo:

Seminārs man ļoti patika. Bija draudzīgs kolektīvs un skaidri jūtama vēlme mācīties. Laba atmosfēra bija kā testos, tā arī treniņā.

Latvijas Futbola federācija komanda.lv Pirmās līgas čempionāta tiesnešiem un asistentiem otrajā sezonas daļā novēl veiksmīgu savu pienākumu pildīšanu un labu veselību!


Latvijas Futbola federācija