Sestdien, 25. jūlijā, komanda.lv Pirmās līgas čempionātā tiks aizvadītas visas astoņas 15. kārtas spēles, kas pieliks punktu sacensību pirmajam aplim. Līdz ar to visas čempionāta vienības katra ar katru būs tikušās vienu reizi, bet sezonas turpinājumā komandas spēkosies arī otrajā aplī.

Šī būs vienīgā pilnvērtīgā turnīra kārta jūlija mēnesī, jo iepriekš šomēnes komanda.lv Pirmās līgas klubi sacentās Latvijas Kausa izcīņas 2015./2016. gada sezonas otrā posma un astotdaļfināla spēlēs. Pašlaik dalību Latvijas Kausa sacensībās no Pirmās līgas turpina FK Auda, Preiļu BJSS un FC Caramba/Dinamo klubi, kurus gaida astotdaļfināla cīņas.

Pieminētā FC Caramba/Dinamo komanda, iespējams, kā vienīgā sacensību pirmo apli noslēgs bez zaudējumiem. Pašlaik tās kontā ir 11 uzvaras un trīs neizšķirti, bet sestdien plkst. 16:00 NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā viesosies FK Smiltene/BJSS. FC Caramba/Dinamo likumsakarīgi ir pašreizējie kopvērtējuma līderi, kā arī komandai ir labākie uzbrukuma (65 gūti vārti) un aizsardzības (septiņi ielaisti vārti) rādītāji turnīrā, savukārt smiltenieši iepriekšējās astoņās spēlēs ieguvuši tikai vienu punktu.

Kopvērtējuma augšgalā par diviem punktiem no FC Caramba/Dinamo atpaliek Valmiera Glass FK/BSS un Rīgas Futbola skola, kas abas sestdien aizvadīs izbraukuma mačus. Valmierieši plkst. 17:00 viesosies pie Rēzeknes FA, kas pavisam nesen pirmoreiz šosezon spēja uzvarēt divās spēlēs pēc kārtas un pašlaik kopvērtējumā atrodas septītajā vietā. Savukārt rīdzinieki plkst. 18:00 izbraukumā tiksies ar FK Auda komandu, kas kopvērtējumā ir sestā un pratusi uzvarēt jau četrās cīņās pēc kārtas.

Par četru punktu tiesu no labāko trijnieka atpaliek FK 1625 Liepāja komanda, kas tāpat kā Valmieras klubs un Rīgas Futbola skola šosezon piedzīvojusi vien divus zaudējumus. Sestdien liepājniekus sagaida intriģējošs duelis ar kopvērtējuma piektās vietas īpašniekiem JDFS Alberts, kas plkst. 16:00 sāksies "Energoautomātikas" stadionā Rīgā. Liepājnieki nesen pārtrauca desmit nezaudētu spēļu sēriju, savukārt JDFS Alberts pirms neilga laika pārtrauca septiņu panākumu sēriju. Kopvērtējumā abas komandas šķir trīs punkti.

Citviet turnīra pirmā apļa noslēgumā plkst. 16:00 JFK Saldus/Brocēnu NBJSS, kas iepriekšējā kārtā pārtrauca desmit neuzvarētu spēļu sēriju, Brocēnu SC stadionā uzņems FK Tukums 2000/TSS, kas pašlaik noslēdz kopvērtējuma labāko astoņnieku, bet paralēlajā mačā kopvērtējuma pastarīši Preiļu BJSS tiksies ar AFA Olaine komandu Preiļu novada BJSS stadionā. Olainieši iepriekšējā kārtā pielika punktu trīs neveiksmju sērijai un kopvērtējumā ir desmitie.

Divās citās spēlēs plkst. 17:00 citi kopvērtējuma pastarīši FK Staiceles Bebri uzņems FK Jēkabpils/JSC komandu, kas pēdējos sešos mačos guvusi piecus panākumus un kopvērtējumā ir devītā, bet plkst. 18:00 Salaspils vienība Ogres stadionā mērosies spēkiem ar FK Ogre. Šīs komandas kopvērtējumā ieņem attiecīgi 13. un 12. vietu un bez uzvarām ir attiecīgi trīs un piecās cīņās.

Ļoti saspringta situācija pašlaik ir ne tikai kopvērtējuma augšgalā, bet arī cīņā par turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu, jo pirmo vietu ar 13 gūtiem vārtiem dala Kristaps Blanks no FC Caramba/Dinamo un viņa komandas biedrs japānis Takeo Ogawa. Tālāk ar 12 precīziem sitieniem seko Elvis Teremko (FK Smiltene/BJSS), Niks Savaļnieks (Valmiera Glass FK/BSS) un Vsevolods Čamkins (Rīgas Futbola skola), bet 11 vārtus līdz šim guvis vēl viens FC Caramba/Dinamo pārstāvis Andrejs Perepļotkins.

Kā ziņots, piektdien noskaidrojās čempionāta jūnija mēneša labākais spēlētājs un treneris līdzjutēju vērtējumā – attiecīgi Rūdis Skutelis no Preiļu BJSS un Arturs Zakreševskis no JDFS Alberts.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija