Sestdien un svētdien komanda.lv Pirmās līgas čempionātā norisināsies septiņas 14. kārtas spēles, bet viens šīs kārtas mačs paredzēts 18. jūlijā. Līdz tam turnīrā iestāsies pārtraukums, kas saistīts ar Latvijas Kausa izcīņas 2015./2016. gada sezonas otrā posma spēlēm.

Iepriekšējā kārtā kopvērtējuma pirmajā vietā atgriezās šosezon čempionātā lieliski debitējusī FC Caramba/Dinamo komanda, kas joprojām kā vienīgā sacensībās cīnās bez zaudējumiem. Rīdzinieki pirms nedēļas ar 3:1 savā laukumā uzvarēja Valmiera Glass FK/BSS futbolistus, apsteidzot tos kopvērtējuma galvgalī un panākot pār valmieriešiem divu punktu pārsvaru. Valmieras klubam tas bija vien otrais zaudējums šosezon, bet kopvērtējumā to panākuši Rīgas Futbola skolas pārstāvji, kas uzvarējuši četrās spēlēs pēc kārtas un iekrājuši ar Valmiera Glass FK/BSS identisku punktu skaitu. Par četriem punktiem no šīm komandām atpaliek gan FK 1625 Liepāja, gan JDFS Alberts komandas, kas abas iepriekšējā kārtā piedzīvoja zaudējumus. Izceļams, ka JDFS Alberts pēc zaudējuma Rīgas Futbola skolai ar 0:3 pārtrauca iespaidīgo septiņu panākumu sēriju.

Sestdien, 27. jūnijā, turnīrā paredzētas četras spēles, kurās laukumā dosies gan Valmieras klubs, gan kopvērtējuma vadošā divnieka tuvākie sekotāji. Valmiera Glass FK/BSS plkst. 16:00 J. Daliņa stadionā uzņems Salaspils komandu, kas pašlaik kopvērtējumā ieņem 13. vietu, bet paralēlajā spēlē FK 1625 Liepāja stadionā “Olimpija” tiksies ar sacensību pašreizējiem pastarīšiem FK Staiceles Bebri. Stundu vēlāk JDFS Alberts viesosies pie citas kopvērtējuma lejasgala komandas JFK Saldus/Brocēnu NBJSS, bet plkst. 18:00 Rīgas Futbola skola uzņems FK Tukums 2000/TSS komandu NSB “Arkādija” stadionā Rīgā. Tukuma pārstāvji pēdējās četrās spēlēs tikuši pie trim uzvarām un pašlaik kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Izceļams, ka komanda.lv Pirmās līgas spēlētāju pāreju periodā, kas tika atvērts 19. jūnijā, Liepājas klubs papildinājās ar šīs pilsētas vienu no atpazīstamākajiem futbolistiem, pieredzējušo aizsargu Dzintaru Zirni. Viņš uz FK 1625 Liepāja pārcēlās no AFA Olaine komandas, kas savukārt jau pirmajās spēlētāju pāreju perioda dienās pastiprinājās ar uzreiz vairākiem spēlētājiem, tajā skaitā labi zināmajiem Marku Bogdanovu un Aleksandru Kļimovu.

Vēl trīs 14. kārtas spēles norisināsies svētdien, 28. jūnijā. Vispirms plkst. 17:00 FC Caramba/Dinamo viesosies pie FK Ogre vienības, kas šosezon uzvarējusi vien divreiz un kopvērtējumā atrodas 12. vietā. Tajā pašā laikā Smiltenē vietējā FK Smiltene/BJSS komanda, kas pēdējās septiņās kārtās piedzīvojusi sešus zaudējumus, mērosies spēkiem ar AFA Olaine futbolistiem, kas piedzīvojuši trīs neveiksmes pēc kārtas. Savukārt plkst. 18:30 kopvērtējuma devītajā vietā esošā FK Jēkabpils/JSC komanda, kas uzvarējusi četrās no iepriekšējām piecām cīņām, tiksies ar Rēzeknes FA vienību. Rēzeknieši kopvērtējumā ir septītie.

Arī šīs komandas spēlētāju pāreju periodā ir aktīvas, bet skaļāko papildinājumu īstenojusi FC Caramba/Dinamo, kas noslēdza līgumu ar līdzšinējo FK Tukums 2000/TSS uzbrukuma līderi Kristapu Blanku.

Svētdienas spēlēm no Ogres un Jēkabpils varēs sekot līdzi tiešraidēs portālā “Sportacentrs.com”.

Noslēdzošā šīs kārtas spēle tiks aizvadīta sestdien, 18. jūlijā, kad Preiļu BJSS uzņems kopvērtējuma tabulas sestās pozīcijas īpašnieci FK Auda.

Pašlaik turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu dala Elvis Teremko (FK Smiltene/BJSS), Niks Savaļnieks (Valmiera Glass FK/BSS) un Vsevolods Čamkins (Rīgas Futbola skola), kuri guvuši pa 12 vārtiem.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija