Latvijas Nacionālā futbola izlase, gatavojoties UEFA Nāciju līgas jaunās sezonas startam, piektdien, 6. septembrī aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu Erevānā un preses konferenci. Sestdien, 7. septembrī, mūsu valstsvienība pulksten 19.00 pēc Latvijas laika aizvadīs maču pret Armēnijas izlasi.

Pirmsspēles preses konferencē komentārus par gaidāmo maču Armēnija - Latvija sniedza Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato un aizsargs Kristers Tobers, kurš ir arī komandas kapteinis.

Paulo Nikolato, Latvijas izlases galvenais treneris:

"Visupirms jau vēlos pateikt, ka esmu ļoti priecīgs būt šeit ar šo komandu. Tā man ir vērtīga pieredze un liels izaicinājums. Esmu ļoti motivēts [veikt šo darbu ar maksimālu atbildību].

Ceru, ka mana komanda turpinās progresēt un ka redzēsim to jau rītdienas spēlē. Gribas redzēt, kāds ir mūsu līmenis pret šādu pretinieku. Gribēšu saprast komandas pašreizējās iespējas un arī to, par kādu komandu varam kļūt.

Armēnija ir laba komanda, ātra. Zinām to ļoti labi, esam labi izpētījuši to. Taču šobrīd es fokusējos galvenokārt uz mūsu komandu. Mēs sākam jaunu projektu. Kā jau esmu teicis iepriekš, man personīgi ir ļoti svarīgi saprast, kas tieši mēs tagad esam, kādi mēs esam. Tad varēsim arī izvirzīt sev uzdevumu, kādi vēlamies būt nākotnē."

Kristers Tobers, Latvijas izlases aizsargs:

"Prasības jaunajam trenerim mazliet atšķiras no tā, ko vēlējās redzēt iepriekšējais treneris. Nedaudz mainās spēles zīmējums, trenerim ir sava vīzija, kādu futbolu viņš redz mūs spēlējam. Galvenais uzstādījums ir nebaidīties saņemt bumbu, nebaidīties spēlēt ar to. Tāds ir trenera galvenais uzstādījums. Viņš grib, lai mēs spēlējam futbolu, viņš ir pārliecināts, ka mēs to varam darīt. Tas arī ir galvenais, ko viņš mums tiktāl devis. Es teiktu, tā ir pārliecība par mūsu spēkiem, par to, ka mēs varam spēlēt labi, ticība mums.

Tagad nometnes laikā esam saņēmuši lielu informācijas apjomu. Esam izgājuši cauri daudzām lietām, treneris parādījis plusus un mīnusus no mūsu iepriekšējām spēlēm. Tagad, uzskatu, esam ļoti labi sagatavojušies spēlei ar Armēniju."