Otrdien, 27. augustā, Valkas pilsētas stadionā notika atjaunotā futbola laukuma svinīgais atklāšanas pasākums.

Pērn tika uzsākti un šogad pabeigti Valkas pilsētas stadiona būvdarbi, kuru ietvaros veikta vecā futbola laukuma seguma demontāža, paplašināta un koriģēta sintētiskā laukuma pamatne, vieglatlētikas sektora atjaunošana, pārbūvējot tāllēkšanas bedri un lodes grūšanas sektorus, sakārtota lietus ūdens novade un stadiona drenāžas sistēma.

Futbola laukums paplašināts atbilstoši Latvijas Futbola federācijas (LFF) prasībām. Projekta ietvaros LFF nodrošinājusi jaunu futbola laukuma mākslīgā zālāja segumu un tā ieklāšanu. Līdz 2026. gadam Valkas novada pašvaldība apņēmusies veikt un nodrošināt prasībām atbilstošu futbola laukuma apgaismojumu.

LFF prezidents Vadims Ļašenko izteica gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Valkas novada pašvaldību, kas ļāvusi realizēt šo projektu. "Mēs ne tikai atklājam jaunu futbola laukumu, bet arī nostiprinām kopīgo apņemšanos attīstīt futbolu visos Latvijas reģionos. Valkas pilsētas stadions ir svarīgs sporta centrs Vidzemes reģionā, un šis projekts skaidri apliecina, cik liela nozīme ir pašvaldību un LFF sadarbībai, lai radītu augstvērtīgu infrastruktūru mūsu jaunajiem talantiem un visiem futbola mīļotājiem. Esmu pārliecināts, ka jaunais mākslīgais segums un nākotnē plānotais apgaismojums ļaus Valkai kļūt par vēl nozīmīgāku punktu mūsu valsts futbola kartē," pauda LFF prezidents.

Svinīgajā notikumā Valkas novada pašvaldība veltīja pateicības vārdus visām projektā iesaistītajām pusēm. LFF kopīgi ar FK "Valka" bija sarūpējusi patīkamu pārsteigumu Valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" iemītniekiem – jaunus futbolā krekliņus. Papildus tam LFF vietējam futbola klubam uzdāvināja jaunas futbola bumbas. Atklāšanas pasākumu kuplināja Studijas "JOY" un Valkas karsējmeiteņu "Cheer Valka" dejotāju priekšnesumi.

Stadiona pārbūves projekta projektēšanu un autoruzraudzību veica SIA "CK", būvuzraudzību SIA "Marčuks" un būvdarbus SIA "Valkas ceļi".

Informācija sagatavota sadarbībā ar Valkas novada pašvaldību
Foto: Ivo Leitis