Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) finālā sestdien Latvijas čempionvienība "RFS Women" savā laukumā ar rezultātu 1:2 papildlaikā zaudēja Tallinas "Flora" no Igaunijas.

Laukuma saimnieces vadību ieguva otrā puslaika ievadā, kad acīgākā vārtu priekšā bija Anastasija Poļuhoviča. Tallinas pārstāves izlīdzinājumu panāca otrā puslaika kompensācijas laikā, realizējot par spēli ar roku piešķirtu 11 metru soda sitienu, bet uzvaru garantēja pēc precīza sitiena no vārtu priekšas papildlaika izskaņā.

Iepriekš "RFS Women" aizvadīja lielisku BWFL pamatturnīra posmu, piecās spēlēs izcīnot četras uzvaras un izcīnot kopvērtējuma pirmo vietu. Tas deva vietu pusfinālā, kur ar 3:1 tika apspēlēta šī turnīra iepriekšējo divu sezonu uzvarētāja "Gintra" no Šauļiem.

"Flora" futbolistes pamatturnīrā ierindojās otrajā vietā, savstarpējā spēlē zaudējot rīdziniecēm ar 0:2. Pusfinālā ar 1:0 tika pārspēta Viļņas "Žalgiris" no Lietuvas.

Kamēr kāda Latvijas komanda labāko divniekā kopš BWFL atjaunošanas iekļuva pirmoreiz, daudzkārtējām Igaunijas čempionēm "Flora" tas bija izdevies iepriekšējos divus gadus pēc kārtas.

Otra Latvijas pārstāve turnīrā Liepājas Futbola skola pirmajā posmā iekrāja vienu punktu un ierindojās sestajā vietā. Sacensības tā noslēgs ar maču par 5./6. vietu, tiekoties ar Saku "Sporting" no Igaunijas.

Kā ierasts, BWFL sacenšas pa divām vadošajām komandām no katras Baltijas valsts.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pērn Latvijas komandas SFK "Rīga" (pašlaik - "RFS Women") un FS "Metta" ierindojās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā, bet pirmo vietu vēlreiz izcīnīja Lietuvas vadošā vienība "Gintra".

Kopš turnīra atjaunošanas Latvijas pārstāvju labākie sasniegumi iepriekš bija trešā vieta 2017., 2019. un 2022. gadā.