No 29. līdz 31. maijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" pirmoreiz tiks organizēts zēnu futbola festivāls "Stārķēns", kurā piedalīsies U-8 un U-9 vecuma grupu jaunie futbolisti no visas Latvijas.

Festivālā piedalīsies astoņi jaunatnes futbola klubi ar savām U-8 (2007. dzimšanas gada) un U-9 (2006. dzimšanas gada) vecuma grupu komandām – BFC Daugavpils, Ventspils OC, Grobiņas SC, Jūrmalas SC, FK Liepāja/LSSS, FK Tukums 2000, SK Kengaroos Salaspils un FK Smiltene/BJSS.

Komandu spēļu norise tiks apvienota ar citām aktivitātēm, kurās uzrādītie rezultāti summēsies kopējos iegūtajos punktos. Katra spēle sāksies ar futbola stafeti, kam sekos abi futbola spēles puslaiki, bet pēc tam risināsies pēcspēles septiņu metru sitienu sērija. Par uzvaru stafetē un pēcspēles sitienos komandas varēs iegūt pa vienam punktam, bet par uzvaru futbola spēlē – divus punktus.

Turnīrā klubi sadalīti divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Komandas sacentīsies katra ar katru vienā aplī. Pēc šo spēļu rezultātiem katras apakšgrupas divi labākie klubi iekļūs A finālā, bet trešo un ceturto vietu ieguvēji – B finālā. Uz finālturnīru klubi ņems līdzi priekšsacīkšu savstarpējo spēļu rezultātus. Finālturnīrā klubu komandas izspēlēs spēles ar otras apakšgrupas divu klubu komandām.

Pirmās festivāla spēles sāksies piektdien, 29. maijā, plkst. 16:00, bet turnīra apbalvošana paredzēta svētdien, 31. maijā, plkst. 16:30. Festivāla laikā norisināsies arī veiklības stafetes jaunajiem futbolistiem, futbola turnīri vīriešiem (7:7) un sievietēm (4:4), kā arī sacensības futbolistu tehnikas elementu izpildē.

Visi klubi tiks apbalvoti ar kausiem un diplomiem, bet visi dalībnieki – ar medaļām un diplomiem. Visi dalībnieki piedalīsies loterijā "Visas lozes pilnas".

Zēnu futbola festivālu "Stārķēns" organizē Latvijas Jaunatnes futbola līga sadarbībā ar LFF un LFF MTC "Staicele".


Latvijas Futbola federācija