Otrdien, 28. aprīlī, 49. vidusskolas mākslīgā seguma futbola laukumā norisinājās sacensības jaunākajiem Rīgas skolu futbola finālturnīra dalībniekiem (4.-5. klases). Pēdējās finālsacensībās laukumā tikās Valsts Zālīša sākumskolas, Klasiskās ģimnāzijas, Angļu ģimnāzijas, Rīnūžu vidusskolas, 71. vidusskolas un 72. vidusskolas sportisti. Sešu komandu konkurencē uzvaru godam izcīnīja 72. vidusskola, kas pārstāvēs galvaspilsētu Latvijas skolu finālsacensībās 8. maijā Rīgā.

Atbilstoši turnīra nolikumam Rīgas skolu kausa izcīņā 4.-5. klašu vecuma grupā pēc atlases spēlēm 2014. gada septembrī un oktobrī kvalificējās sešas labākās komandas - pa vienai no sešiem Rīgas rajoniem. Sacensību otrajā posmā 2015. gada 28. aprīlī tās tika sadalītas divās grupās pa trim komandām katrā: Valsts Zālīšu sākumskola, Klasiskā ģimnāzija un Angļu ģimnāzija vienā, kamēr Rīnūžu vidusskola, 71. vidusskola un 72. vidusskola - otrā.

Pēc grupu spēlēm, kā ierasts, abu apakšgrupu uzvarētājas cīnījās pret otro vietu ieguvējām. No pirmā pāra turpmākajai cīņai finālā izdevās kvalificēties Rīnūžu vidusskolai, kas uzvarēja Angļu ģimnāzijas vienību pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 (pamatlaikā - 0:0). Savukārt otrajā pārī, sacenšoties ar Klasisko ģimnāziju, stiprāka ar rezultātu 2:0 izrādījās 72. vidusskola.

Spēlē par trešo vietu Klasiskās ģimnāzijas jaunie futbolisti sagrāva Angļu ģimnāzijas vienību, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Tikmēr spēlē par pirmo vietu 72. vidusskolas komanda, tāpat kā apakšgrupas mačā, apspēlēja Rīnūžu vidusskolas audzēkņus - šoreiz ar nedaudz pārliecinošāku rezultātu (2:0) - , tādējādi paliekot nepārspēta šajā turnīrā.

Rīgas Futbola Federācija (RFF) vēlas pateikties skolēniem par izcilu sniegumu un pašatdevi sacensībās, bet skolotājiem – par paveikto darbu, it īpaši A.Kliestam (Valsts Zālīšu sākumskola), L.Dekmejerei-Trigubovai (Klasiskā ģimnāzija), G.Andersonam (Angļu ģimnāzija), V.Malijam (Rīnūžu vidusskola), M.Fedorinam (71. vidusskola), M.Nazarovam (72. vidusskola) un novēl gan skolēniem, gan skolotājiem turpināt sportisku dzīvesveidu un veiksmīgi apliecināt sevi nākamajās sacīkstēs.

72. vidusskola tādējādi piebiedrojās divu pārējo vecuma grupu vienībām, lai aizstāvētu Rīgas skolu godu cīņā par Latvijas čempiona titulu. Līdz ar to Latvijas finālsacensībās 8.-9. klašu grupā Rīgu pārstāvēs 60. vidusskolas komanda, 6.-7. klašu grupā – 64. vidusskolas komanda, bet 4.-5. klašu grupā – 72. vidusskolas komanda.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija