Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija 3. februārī viesojās Siguldas pilsētā un novadā, lai pārrunātu futbola attīstības jautājumus, kā arī vienotos par futbola stadiona realizāciju 2024. gadā.

Tikšanās laikā ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Līgu Sausiņu tika izrunāti kopīgie mērķi par futbola un infrastruktūras attīstību. Visi bija vienisprāt, ka nepieciešams attīstīt futbolu, un jau drīzumā tiks noslēgts nodomu protokols par stadiona izveidi ar sintētisko segumu 2024. gadā, kā arī tālākā nākotnē tiek apsvērta doma arī par piepūšamās halles būvniecību. Tāpat LFF pārstāvji tika iepazīstināti ar potenciālā futbola stadiona atrašanās vietu Siguldas pilsētā.

Vizītes laikā tika apskatīta Siguldas pilsētas un novada esošā sporta un futbola infrastruktūra, apskatīti dabīgie un mākslīgie laukumi, kas atrodas Siguldā, Krimuldā un Inčukalnā.

Vizītes laikā no LFF piedalījās tās prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidents Sergejs Kovaļovs, kā arī LFF Vidzemes reģiona vadītājs Andis Rozītis un LFF infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis, tāpat arī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais, Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes speciālists sporta infrastruktūras jautājumos Kaspars Kuļikovs un FK "Sigulda" valdes loceklis un treneris Juris Slavēns.