Jau pavisam drīz - 8. maijā - Rīgā norisināsies gada nozīmīgākais notikums Latvijas skolu futbola čempionātā, kad tiks noskaidrotas valsts spēcīgākās skolu komandas trīs klašu grupās.

Latvijas skolu futbola čempionāts tradicionāli risinās teju visa mācību gada garumā. Skolu komandas savos reģionos tiekas atlases turnīros un reģionālajās finālsacensībās, lai noskaidrotu reģiona spēcīgākās komandas trīs klašu grupās un tādējādi iegūtu ceļazīmes uz finālturnīru Rīgā. Šogad Latvijas skolu futbola čempionāta reģionālajās sacensībās kopumā piedalījušies ap 10 000 skolnieku.

Valsts čempioni skolu futbolā tiek noskaidroti trīs klašu un vecuma grupās: 4.-5. klases (2003.-2004. dzimšanas gada zēni), 6.-7. klases (2001.-2002. dzimšanas gada zēni) un 8.-9. klases (1999. - 2000. dzimšanas gada zēni). Katrā vecuma grupā finālturnīrā startēs pa vienai spēcīgākajai komandai no sešiem Latvijas reģioniem – Rīga, Kurzeme, Latgale, Ziemeļaustrumi, Zemgale un Vidzeme. Visi komandu spēlētāji ir attiecīgās skolas audzēkņi.

Latvijas skolu futbola čempionāta finālturnīrs piektdien, 8. maijā, norisināsies Rīgas 49. vidusskolas futbola laukumā un Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā. Sacensības sāksies plkst. 11:00 ar atklāšanas ceremoniju Rīgas 49. vidusskolas laukumā, kam sekos spēles visas dienas garumā abos minētajos stadionos. Cīņas Hanzas vidusskolas laukumā ilgs līdz aptuveni plkst. 15:00, bet 49. vidusskolas laukumā – līdz aptuveni plkst. 17:30. Pēc noslēdzošajiem mačiem turpat 49. vidusskolas futbola laukumā norisināsies apbalvošanas ceremonija.

Komandas turnīrā sacenšas futbolā 8:8, laukumā pavadot divus puslaikus pa 15 minūtēm katru. Par piedalīšanos finālturnīrā un tajā uzrādītājiem rezultātiem komandas saņems futbola ekipējumu, kausus, diplomus un balvas no atbalstītājiem.

Pēdējie finālturnīra dalībnieki noskaidrosies 5. maija reģionālajās finālsacensībās, kam 6. maijā sekos komandu izloze.

Latvijas Futbola federācija uzsver, ka Latvijas skolu futbola čempionāts ir lieliska iespēja skolām un pašvaldībām veicināt savu lokālpatriotismu, tāpēc ir pateicīga skolām, skolotājiem un skolniekiem par daudzskaitlīgo dalību sacensībās. Latvijas Futbola federācija skolu futbolu nākotnē saskata kā vienu no savām attīstības prioritātēm, jo izglītības iestādes ir piemērotākā vieta iepriekš neatklātu futbola talantu apzināšanai.

Atgādinām, ka Latvijas skolu futbola čempionātā attiecīgajās vecuma grupās bez ierobežojumiem var piedalīties jebkura vispārizglītojošā iestāde, tāpēc skolas, kas šādu iespēju līdz šim vēl nav izmantojušas, aicinām nākotnē iesaistīties lielajā Vislatvijas skolu futbola čempionātā.


Latvijas Futbola federācija