Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase (1999. gadā dzimušie futbolisti un jaunāki) UEFA Attīstības turnīra otrajā spēlē trešdien, 29. aprīlī ar rezultātu 0:3 (0:1) atzina  Somijas vienaudžu pārākumu. Kopumā šajā turnīrā Latvijas izlasei šis jau bija otrais zaudējums divās spēles.

Noslēdzošā spēle šajā vecuma grupā galvenā trenera Igora Stepanova vadītajai komandai paredzēta 1. maijā pret Krieviju. Visas turnīra risinās Somijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā Eerikkilä pilsētā.

UEFA Attīstības turnīra mērķis nemainīgi ir sniegt attiecīga vecuma futbolistēm iespēju aizvadīt konkurētspējīgas spēles starptautiskā līmenī. Šis vecums izvēlēts, jo UEFA tic, ka tas ir ļoti nozīmīgs posms spēlētāju individuālajā attīstībā ceļā uz elites līmeni. Gaidāmās turnīra spēles, kā arī sagatavošanās process pirms tām vecinās spēlētāju un treneru izaugsmes procesu. Šis turnīrs turpina 2012. gadā uzsākto pilotprojektu, kurš šobrīd ir atvērts visām UEFA dalībvalstīm. Plašāka informācija pieejama UEFA.org mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija