Ceturtdien, 23. aprīlī, Rīgas 49. vidusskolas mākslīgā seguma futbola laukumā Rīgas skolu futbola finālturnīra ietvaros savā starpā cīnījās Daugavgrīvas vidusskola, 92. vidusskola, 64. vidusskola, Zolitūdes ģimnāzija, 40. vidusskola un 46. vidusskola. 6.-7. klašu grupā labāko sniegumu demonstrēja 64. vidusskolas jaunie futbolisti, kuri tādējādi ieguva ne tikai Rīgas čempionu titulu, bet arī iespēju pārstāvēt Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās 8. maijā.

Atbilstoši turnīra nolikumam Rīgas skolu kausa izcīņā 6.-7. klašu vecuma grupā pēc atlases spēlēm 2014. gada septembrī un oktobrī finālturnīram kvalificējās sešas labākās komandas - pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem -, kas otrajā posmā 2015. gada 23. aprīlī tika sadalītas divās grupās pa trīs komandām katrā. Atbilstoši izlozes rezultātiem A apakšgrupu pārstāvēja Daugavgrīvas vidusskola, 92. vidusskola un 64. vidusskola, savukārt B apakšgrupu - Zolitūdes ģimnāzija, 40. vidusskola un 46. vidusskola.

Aizvadot grupu spēles, izslēgšanas mačiem kvalificējās un pirmajā pusfinālā savā starpā tikās 64. vidusskola kā A apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja un 46. vidusskola kā B apakšgrupas otrā labākā komanda. Dalību finālā izdevās nopelnīt 64. vidusskolai, spēli noslēdzot ar 3:1 uzvaru. Otrajā pusfinālā ar pārliecinošu sniegumu (3:0) spēli uzvarēja Zolitūdes ģimnāzija (pirmā vieta B apakšgrupā), apspēlējot 92. vidusskolu (otrā labākā A apakšgrupas komanda).

Visrezultatīvāko spēli šajās sacensībās demonstrēja 46. vidusskolas komanda, kas cīņā par trešo vietu pārspēja 92. vidusskolas pārstāvjus ar 5:3.

Finālā par spīti Zolitūdes komandas centieniem gūt virsroku pār 64. vidusskolu pamatlaikā tika fiksēts neizšķirts, kas tika panākts, pateicoties pretinieku pašaizliedzīgai darbībai sava soda laukuma tuvumā. Pēcspēļu sitienu sērijā veiksmīgāki izrādījās 64. vidusskolas jaunie futbolisti, ar vienu vārtu pārsvaru nodrošinot sev Rīgas čempiona titulu un dalību Latvijas finālsacensībās 8. maijā, Rīgā. Savukārt attiecībā uz Zolitūdes ģimnāzijas komandu izceļams, ka tā visa turnīra laikā nebija ielaidusi nevienus vārtus.

Rīgas Futbola federācija (RFF) vēlas pateikties skolēniem par izcilu sniegumu un pašatdevi sacensībās, bet skolotājiem - par paveikto darbu, it īpaši O.Žmakai (Daugavgrīvas vidusskola), I.Kvintam (92. vidusskola), V.Liniņai-Slaķavai (64. vidusskola), I.Cigankovai (Zolitūdes ģimnāzija), A.Dorofejevam (40. vidusskola), V.Ņečajevam (46. vidusskola) un novēl gan skolēniem, gan skolotājiem turpināt piekopt sportisku dzīvesveidu un veiksmīgi apliecināt sevi nākamajās sacīkstēs.

Jau otrdien, 28. aprīlī, plkst. 14:00 turpat 49. vidusskolas mākslīgā seguma futbola laukumā cīņas par Rīgas skolu futbola finālturnīra uzvarētāja titulu aizvadīs 4.-5. klašu skolēni


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija