Latvijas Futbola federācija (LFF), iesaistoties Valsts policijas (VP) rīkotajā projektā pamatskolu bērniem "Roku rokā", ceturtdien, 23. aprīlī, rīkoja projekta ceturtās sezonas finālsacensības, kurās jaunieši varēja demonstrēt un pilnveidot savas futbola prasmes.

 Finālsacensību video apskats

Finālsacensībās "Skonto" hallē Rīgā 11 komandas mērojās spēkiem futbolā 6 pret 6, dažādās stafetēs ar futbola elementiem un atjautības uzdevumos. Noslēdzoties futbola aktivitātēm, kļuva zināmi projekta šīs sezonas kopvērtējuma rezultāti.

VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns: Redzu, ka šī projekta sezonu gaitā bērni ir kļuvuši gaišāki un atraisītāki. Šīs sezonas beigas pienāca nemanot. Tās gaitā bērni ir apguvuši dažādas zināšanas un dalījušies savā pieredzē. Esmu pārliecināts, ka sportā un šādos pasākumos allaž uzvar spēcīgākais, bet zaudētāju nav nekad.

Projekta "Roku rokā" mērķis ir palīdzēt un veicināt veselīga dzīvesveida attīstīšanu, kā arī iesaistīt jauniešus sportiskās aktivitātēs, tādējādi mazinot noziedzības un atkarību riskus. "Roku rokā" ceturtajā sezonā komandas savā starpā sacentās dažādās sportiskās stafetēs, kas norisinājās piecos posmos visa mācību gada garumā.

Rīgas Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vadītāja vietniece Marina Fiļipova: Paldies par lielisko sadarbību ar mūsu partneriem un šī projekta līderiem. Vairāku gada garumā esam lieliski pārliecinājušies, ka ar šādu pasākumu palīdzību varam mūsu bērnus jūtami izglītot un pilnveidot viņu ikdienu.

Projekta sezonas kopvērtējuma labākās komandas balvā ieguva futbola inventāru un biļetes uz Latvijas nacionālās futbola izlases spēlēm Rīgā pret Čehiju un Kazahstānu, kas notiks attiecīgi 6. septembrī un 13. oktobrī.

Latvijas Futbola federācija augstu novērtē projekta "Roku rokā" mērķi novirzīt bērnus uz ikdienu, kas bagāta ar sportiskām aktivitātēm un veselīgu dzīvesveidu, tāpēc ar prieku iesaistījusies šajā projektā un izjūt pret to lielu atbildību. Valsts policija savu jauno projekta sadarbības partneri uzskata par labu palīgu bērnu interešu daudzveidības bagātināšanā un uz sportu vērstas intereses vairošanā.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - Latvijas Futbola federācija un Valsts policija