Trešdien, 15. aprīlī, Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma futbola laukumā savā starpā Rīgas skolu futbola finālturnīra ietvaros tikās Rīgas 60. vidusskolas, Valsts 1. ģimnāzijas, 51. vidusskolas, 95. vidusskolas, Valsts vācu ģimnāzijas un Rīnūžu vidusskolas komandas. Stiprākie 8.-9. klašu konkurencē izrādījās 60. vidusskolas jaunie futbolisti, kuri tādējādi pārstāvēs Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās 8. maijā, informē Rīgas Futbola federācija (RFF).

Atbilstoši turnīra nolikumam Rīgas skolu kausa izcīņā 8.-9. klašu vecuma grupā pēc atlases spēlēm 2014. gada septembrī un oktobrī kvalificējās labākas sešas komandas - pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem -, kuras otrajā posmā 2015. gada 15. aprīlī tika sadalītas divās grupās pa trīs komandām katrā. Izloze lēma, ka A apakšgrupā cīnīsies Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, 60. vidusskola un Rīnūžu vidusskola, bet B apakšgrupā - Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, 95. vidusskola un 51. vidusskola.

Pēc grupu spēlēm izslēgšanas mačiem kvalificējās un pirmajā pusfinālā savā starpā tikās 60. vidusskola kā A apakšgrupas pirmās vietas ieguvēji un Valsts 1. ģimnāzija kā B apakšgrupas otrā labākā komanda. Šī spēle noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, bet pēcspēles sitienu sērijā meistarīgāki izrādījās 60. vidusskolas sportisti (4:3). Otrajā pusfinālā ar rezultātu 4:0 51. vidusskola (pirmā vieta B apakšgrupā) apspēlēja Valsts vācu ģimnāziju (otrā labākā A apakšgrupas komanda).

Spēlē par 3.-4. vietu Valsts 1. ģimnāzija guva uzvaru pār Valsts vācu ģimnāziju ar 3:1. Savukārt lielajā finālā intriga saglabājās līdz pat pēdējai minūtei un ar minimālu vārtu pārsvaru (1:0), neļaujot 51. vidusskolai atspēlēties, uzvaru šajā mačā un Rīgas skolu futbola finālsacensībās 8.-9. klašu grupā izcīnīja 60. vidusskolas komanda. Viņiem arī tika tas gods pārstāvēt Rīgu Latvijas finālsacensībās 8. maijā.

RFF izsaka pateicību skolēniem par izcilu sniegumu un pašatdevi sacensībās, bet skolotājiem - par paveikto darbu, it īpaši I. Šutenkovai (60. vidusskola), J. Tevam (51. vidusskola), I. Naglei (Valsts 1. ģimnāzija), M. Liepiņam (Valsts Vācu ģimnāzija), L. Baļšibai (Rīnūžu vidusskola), A. Goļakai (95. vidusskola), un novēl gan skolēniem, gan skolotājiem veiksmi turpmākajās sacensībās.

Jau otrdien, 21. aprīlī, plkst. 13:00 turpat Hanzas vidusskolas mākslīga seguma futbola laukumā (Grostonas ielā 5) cīņā par Rīgas skolu futbola finālturnīra uzvarētāja titulu iesaistīsies 10.-12. klašu skolēni.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar RFF un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija