Pagājušā gada izskaņā Latvijas Futbola federācija (LFF) izveidoja vienotu platformu, kurā ikviens var ērti un vienkārši atrast sev piemērotāko un labāko veidu, kā aktīvi iesaistīties futbolā. Pēc Futbols.lv darbības pirmā mēneša redzams, ka iesaistīto aktivitāte pārspēja pat optimistiskākās prognozes.

"Palielināt futbolā iesaistīto skaitu ir viena no mūsu un starptautisko futbola organizāciju misijām, visā pasaulē tam tiek veltīts ne mazāk uzmanības kā augstākā līmeņa sacensībām. Neviens no lielākajiem futbola forumiem pasaulē nekad nenotiek bez brīvprātīgo entuziastiskās palīdzības, neviena oficiāla futbola spēle nenotiek bez tiesnešiem un, pats par sevi saprotams, neviens nekļūst par profesionālu futbolistu bez gadiem ilgiem treniņiem jau no bērna kājas. Un tagad lieku reizi varam pārliecināties, ka tieši fanu klātbūtne stadionos piešķir papildus burvību futbolam. Tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka prioritāri aicinājām cilvēkus iesaistīties tieši šajos segmentos," par iniciatīvu sacīja LFF Komercdepartamenta vadītājs Maksims Raspopovs.

Acīgākie līdzjutēji, pamanījuši Futbols.lv reklāmu "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas finālmačā, steidzās pieteikties vēl pirms akcijas izziņošanas publiski. Mēneša laikā caur šo platformu interesi iesaistīties futbolā izrādījuši 25 potenciālie tiesneši, kur pēdējos gados novērojami sarežģījumi paaudžu maiņas skaitliskajā pēctecībā, 15 cilvēki nolēmuši izmēģināt trenera arodu. Jau tuvākajā laikā viņi būs gatavi uzsākt apmācības.

Brīvprātīgo rindas papildinājuši 32 cilvēki, kuri nepacietīgi gaida ierobežojumu atcelšanu, lai varētu iesaistīties lielo futbola notikumu organizēšanā. Savukārt par treniņu iespējām Latvijā interesi izrādījuši 65 futbola mīļotāji dažādās vecuma grupās - gan potenciālie veterānu čempionāta dalībnieki, gan bērnu vecāki, kuri meklē labāko un ērtāko treniņu vietu tieši savām atvasēm. Ar visiem spēlētgribētājiem šobrīd norit pārrunas.

"Šobrīd, kad pašmāju futbolā ir nosacīta pauze no mačiem, ir īstais laiks paplašināt mūsu futbola ģimeni, ievest futbolu jaunās mājsaimniecībās. Izmantojam tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai sasniegtu pēc iespējas vairāk cilvēku. Arī 2021. gadā turpināsim palielināt Futbols.lv pieejamību, tādā veidā skaidri definējot mūsu prioritātes. Futbola ģimene nekad nevar būt par lielu, un vieta atradīsies ikvienam," sacīja LFF mārketinga nodaļas vadītājs un idejas autors Renārs Krīgers.

Ja kāds vēl tikai domā par savu iespējamo iesaistīšanos sporta karaļa ikdienas dzīvē, aicinām apmeklēt Futbols.lv un pieteikties. Esam pārliecināti, ka ikviens var atrast sev piemērotāko veidu, kā īstenot sevi futbolā!