Liepājas Olimpiskajā sporta centrā 5. aprīlī plkst. 17:00 risināsies Latvijas telpu futbola kausa izcīņas finālspēle starp komandām FK "Nikars" un FK "RABA". Sacensības rīko Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Latvijas kausa izcīņā šajā sezonā piedalījās 30 komandas, kas laika posmā no 6. janvāra līdz 1. aprīlim noskaidroja divas spēcīgākās komandas, kas cīnīsies par Latvijas kausu Liepājā. Pirmajā kārtā dalību uzsāka reģionu komandas, otrajā kārta viņām pievienojās 1. līgas čempionāta vienības, bet trešajā kārtā dalību uzsāka Virslīgas čempionāta pārstāvji.

FK "Nikars" ceļu uz finālu uzsāka tieši Liepājas Olimpiskajā sporta centrā, pārspējot "Liepājas papīrs" komandu ar rezultātu 13:2. Nākamajā kārtā FK "Nikars" atkal bija devušies uz Kurzemi, lai Grobiņā aizvadītu spēli pret FK "Nīca". Arī šajā spēlē FK "Nikars" neatstāja nekādas cerības saviem pretiniekiem, uzvarot tos ar rezultātu 15:2. Pusfinālā FK "Nikars" tikās ar Virslīgas čempionāta dalībniekiem "Raita-New Project/O". Pēc grūta pirmā puslaika FK "Nikars" spēja lauzt pretinieku pretestību un izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:0, nodrošinot vietu finālā.

FK "RABA" visas savas spēles aizvadīja pret 1. līgas čempionāta komandām. Astotdaļfinālā tā Mežaparka sporta zālē Rīgā ar rezultātu 4:1 pārspēja "DSV Transport", savukārt nākamajā kārtā turpat Mežaparkā tika uzvarēta "SFS-Sportima" komanda ar rezultātu 5:1. Pusfināla spēlē FK "RABA" devās uz Kuldīgu, kur mērojās spēkiem ar vietējo FC "Nikers". Spēles  25. minūtē FK "RABA"  atradās vadībā ar rezultātu 3:0, tomēr nākamajās divās minūtēs FC "Nikers" panāca 2:3. Spēles galotnē FK "RABA" tomēr spēja noturēt minimālu pārsvaru un iekļūt finālā.

FK "Nikars" un FK "RABA" kausa izcīņas finālā spēlēja arī pagājušajā gadā, kad ar rezultātu 5:4  spēcīgāki izrādījās FK "RABA" spēlētāji. Šajā sezonā abas komandas tikās divas reizes Virslīgas čempionāta ietvaros, un abas reizes spēcīgāki bija FK "Nikars" (6:0 un 3:2).


Informāciju sagatavoja
Latvijas Telpu futbola asociācija